Projekti za mlade

Imaš ideju, treba ti biznis plan? Prijavi se za AOP 2.0

Imaš ideju, treba ti biznis plan? Prijavi se za AOP 2.0

Imaš ideju za pokretanje posla i inovacije, ali ti je potreban stručni savet i podrška? Kako od ideje napraviti uspešan posao i kroz kakav proces svaki preduzetnik na putu ka uspehu mora da prođe?

Odgovore na ova pitanja i ove godine nudi Akademija omladinskog preduzetništva, projekat zasnovan na obučavanju mladih sa ciljem razvijanja preduzetničkih ideja, a koji drugu godinu za redom realizuje Asocijacija za afirmaciju kulture.

Akademija je koncipirana tako da 10 timova učesnika, mladih od 18 do 30 godina, prolazi kroz četvoromesečni intenzivni program, koji će im omogućiti da razviju svoju početničku preduzetničku ideju, od nje naprave biznis plan, pripreme poslovne predloge za njenu implementaciju i predstave je stručnom žiriju. Timove najpre očekuje petodnevna stručna priprema, takozvani Akcelerator, gde će učesnici proći kroz intenzivan program obuke sastavljen od predavanja, radionica, razgovora sa mentorima i speed dating vežbi sa potencijalnim investitorima. U drugoj fazi, biće organizovana serija vebinara koji će učesnike detaljnije upoznati sa relevantnim preduzetničkim temama, dok će na Master seminaru u oktobru, odabrani timovi produbiti stečena znanja i uz mentorsku podršku razviti svoje biznis planove. Predavači i mentori Akademije su profesionalci koji su tu da svojim iskustvom, usmeravanjem i vođenjem timova, pomognu učesnicima u razvoju ideja i biznis planova, kroz sve faze projekta.

Biće odabrano pet najboljih timova, koji će na završnom događaju u decembru, predstaviti svoje ideje stručnom žiriju i potencijalnim investitorima, kako bi privukli njihovo interesovanje za investiranje u njihov poslovni predlog, ali i kako bi dobili korisne savete od renomiranih stručnjaka u različitima oblastima poslovanja.

Program je organizovan radi ostvarivanja dugoročnog uticaja, ohrabrivanjem mladih ljudi da postanu preduzetnici i davanjem korisnih saveta i smernica koje upotpunjuju njihove biznis ideje.

Konkurs je otvoren do 30 avgusta 2020. godine, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na sajtu AOP-a.

VAŽNA NAPOMENA: Кako bi sve aktivnosti bile realizovane u skladu sa epidemiološkim preporukama Кriznog štaba za praćenje epidemije, AOP tim će nabaviti svu opremu kao meru zaštite od bolesti КOVID-19 uključujući maske, rukavice i dezinfekciona sredstva. Takođe, pri odabiru prostora za održavanje aktivnosti vodiće se računa o propisanim merama socijalne distance i kapacitetima istih kada je u pitanju prirodna ventilacija.

Najnovije