Projekti za mlade

Akademija dijaloga za mlade žene

Akademija dijaloga za mlade žene

Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) te poziva da se prijaviš na Akademiju dijaloga za mlade žene!

Akademija dijaloga za mlade žene će se održati od 31. oktobra do 27. novembra 2020. godine.

Program predstavlja intenzivan jednomesečni kurs iz oblasti rodne ravnopravnosti, ženskih prava, pomirenja i dijaloga namenjen mladim ženama starosti između 20 i 27 godina koje žive u područjima koje pokrivaju Misija OEBS-a u Srbiji i Misija OEBS-a na Kosovu*.

Poželjno je da kandidatkinje budu studentkinje ili profesionalno aktivne u oblastima politike, prava, međunarodnih odnosa, društvenih nauka, upravljanja i medija. Neophodno je dobro znanje engleskog jezika, budući da će predavanja, diskusije i radni materijal biti na ovom jeziku, dok je interesovanje za društveni i građanski aktivizam prednost.

Ukupno 24 polaznice će postati deo alumni mreže koju već čini pet generacija polaznica Akademije koju OEBS podržava od 2015. godine. Akademija dijaloga je deo šire inicijative Pratite nas u okviru koje Misija OEBS-a u Srbiji i Misija OEBS-a na Kosovu od 2012. godine organizuju sastanke i razmenu između žena iz Beograda i Prištine, društveno i politički aktivnih na temama rodne ravnopravnosti i ženskih prava.

Rok za prijavljivanje je sreda, 14. oktobar 2020. godine, a više informacija dostupno je na ovom linku. 

Najnovije