Projekti za mlade

Postani polaznik/ca Evropske škole debate

Postani polaznik/ca Evropske škole debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za sedmu generaciju polaznika/-ca Evropske škole debate.


Ko može da se prijavi i šta te očekuje?

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci/-ke i studenti/-kinje sa teritorije Srbije. Izabrani kandidati/-kinje će pohađati radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Tri grupe polaznika/-ca pohađaće ukupno osam radionica, od marta 2021.godine do maja 2021. godine. Radionice će se održavati jednom nedeljno, svake subote u trajanju od tri sata, u online okruženju. 

Predavači i predavačice će biti treneri/-ce debatnih veština i najbolji učesnici/-ce debatnih takmičenja u Srbiji i inostranstvu.

Nakon radionica, polaznici/-ce će imati prilike za učešće u javnim debatama u organizaciji Informacionog centra Evropske unije. Javne debate će biti organizovane u skladu sa epidemiološkom situacijom, uživo ili online.   

Do kada možeš da se prijaviš?

Konkurs je otvoren do petka, 26. februara 2021. godine. Prijave se vrše isključivo putem online formulara koji možeš pronaći ovde.

Tročlani žiri sastavljen od debatnih trenera će odlučivati o kandidatima/-kinjama koji/-e će biti izabrani/-e da učestvuju na Evropskoj školi debate. Odluka žirija o odabranim kandidatima/-kinjama biće zasnovana na odgovorima iz upitnika.

Svi podaci koji budu uneti u formular biće korišćeni samo i isključivo za potrebe konkursa i neće biti deljeni sa trećim licima.

Ukoliko imaš bilo koje pitanje piši na: info@euinfo.rs ili pošalji poruku preko Instagrama ili Facebooka.

Pridruži se grupi od preko 400 debatera/-ki koji su već pohađali ovaj program i iz njega poneli najbolja iskustva i stekli nove veštine. Možeš i pročitati iskustva jednog od ranijih polaznika.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije