Projekti za mlade

Hakaton: Kako se boriti sa pandemijom dezinformacija?

Hakaton: Kako se boriti sa pandemijom dezinformacija?
Novosadska novinarska škola organizuje trodnevni onlajn hakaton #YouthForMILSolutions!

 Hakaton se realizuje u periodu od 26. do 28. aprila 2021. godine, na temu medijske i informacione pismenosti.

Šta mladi u Srbiji mogu da učine kako bi unapredili svoje kapacitete u aktivnom i svrsishodnom korišćenju informacija dostupnih u medijima za sopstveni rad i aktivnosti, kao i za suzbijanje širenja pandemije dezinformacija, koristeći medije i informacionu pismenost kao alate delovanja?

Trodnevni onlajn hakaton, u kom će učestvovati 15 mladih ljudi podeljenih u tri radne grupe, nastojaće da stimuliše atmosferu saradnje, povezivanja i rada na pronalaženju odgovora na ovo i mnoga druga povezana pitanja.

Poziv za prijave zvanično je otvoren do 17. aprila 2021. godine za sve mlade osobe iz Srbije od 18 do 35 godina. Pojedinci ili timovi do pet članova, mogu se prijaviti popunjavanjem onlajn formulara.

Nagrada za pobednički tim biće dodeljena u formi početnog kapitala za dalje razvijanje ideje i inicijative, u iznosu od 1.000 evra.

Učešće u hakatonu ne podrazumeva nikakvo predznanje na temu medijske i informacione pismenosti, niti visok stepen predznanja u oblasti programiranja ili informacionih tehnologija.

Hakaton se organizuje u okviru projekta Mediji za građane – građani za medije: Jačanje kapaciteta nevladinih organizacija za razvoj medijske i informacione pismenosti na Zapadnom Balkanu uz podršku Evropske unije, a projekat se u Srbiji odvija uz dodatnu finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za finansije.

Više informacija možeš pronaći ovde

Najnovije