Projekti za mlade

Reši problem, pokreni promene i osvoji nagrade

Reši problem, pokreni promene i osvoji nagrade

Regionalno takmičenje Regional Youth Peace Lab 2021 je prilika za mlade ljude od 18 do 30 godina, sa Zapadnog Balkana da kreiraju rešenje kojim direktno mogu da utiču na svoju budućnost.

Regional Youth Peace Lab (RYPL) 2021 organizuju Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), Fond za izgradnju mira Ujedinjenih nacija (PBF), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Populacioni fond Ujedinjenih nacija (UNFPA), u saradnji s Fondacijom Mozaik, kompanijom Beyond42 i agencijom Mašta iz Sarajeva, BIH.

Šta ti pruža ovo takmičenje?
  • Upoznavanje mladih ljudi sličnog razmišljanja, godina, profila i interesovanja i rad u timovima na stvaranju novih ideja kojima se može značajno doprineti izgradnji mira u regiji;
  • Korišćenje interaktivne, 3D virtuelne platforme koja olakšava komunikaciju i saradnju između mladih u regionu;
  • Učenje od 12 mentora iz regiona, eksperata iz oblasti izgradnje mira, pisanja javnih politika i javnog zagovaranja koji će ti pomoći u rešavanju izazova iz sledećih oblasti:
  • Obrazovanje – kvalitet i reforma obrazovanja u regionu kako bi se bolje odgovorilo na izazove 21. veka,
  • Mobilnost mladih – mobilnost mladih u regionu u pogledu studiranja, putovanja, rada i učenja,
  • Mir i nasleđe prošlosti – opterećujuće nasleđe traume postkonfliktnih generacija;
  • Timovi će imati zadatak da pripreme osnovne elemente javne politike uz podršku mentora. Rešenja će biti predstavljena javnosti kroz trominutno video izlaganje. Najbolje predloge će odabrati publika koja će kroz platformu uživo glasati.

 
Pored toga, najbolji predlozi javnih politika biće objavljeni u WB6 Youth Policy Book i Vodiču za razvoj inovativnih javnih politika.
 
Pobednici će, pored sertifikata o učešću, dobiti Amazon Kindles i poklon vaučere iz nagradnog fonda od preko 5000 USD.
 
Zainteresovani iz regije Zapadnog Balkana mogu se prijaviti za učešće do srede, 14. aprila do 23 časa i 59 minuta. Formu za prijavu i više informacija možeš naći ovde, a za sve upite na raspolaganju ti je imejl:  rypl@mozaik.ba.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta. 

Najnovije