Projekti za mlade

Akademija društvenog aktivizma za osobe sa hendikepom

Akademija društvenog aktivizma za osobe sa hendikepom

Prijavi se za online akademiju društvenog aktivizma za osobe sa hendikepom koja će se odigrati putem platforme ZOOM  u periodu od 27. aprila do 20. maja 2021. godine. 

Akademija će biti organizovana u vidu jednodnevnih sesija koje će trajati između sat i po vremena i dva sata, a odvijaće se utorkom, sredom i četvrtkom. Za svaku sesiju će biti organizvana po dva termina, tako da ako nekome ne odgovara prvi termin može da se uključi u drugi. Prvi termin će biti prepodne, a drugi popodne.

U okviru Akademije biće obrađene teme značajne za društveni aktivizam i prava osoba sa hendikepom: društveni aktivizam u lokalnim zajdnicama i kreiranje lokalnih politika, aktuelni domaći zakoni i međunarodni dokumenti koji se odnose na prava osoba sa hendikepom, društveni aktivizam i PR, alati komunikacije za društveni razvoj.

Sesije će osim facilitatora iz Udruženja držati i Marija Stevuljević, trenerkinja u oblasti PR-a i Boban Stojanović, politički analitičar.

Možeš učestvovati na svim sesijama, a možeš se i opredeliti samo za one koje te najviše interesuju ukoliko si već upoznat sa osnovama prava osoba sa hendikepom. Polaznici će na kraju akademije dobiti sertifikate, a osim toga će imati podršku Udruženja ali i još nekih subjekata ukoliko budu imali aktivističke ideje koje žele da realizuju. Osim toga, najmotivisaniji polaznici će moći da nakon Akademije učestvuju i na Školi političke participacije.

Akademija podrazumeva aktivno i angažovano učešće polaznika i nije u formi vebinara koji se samo sluša. Biće obezbeđena sva neophodna podrška za učestvovanje poput znakovnog prevoda ili korišćenja četa.

Prijave traju do 20. aprila, a možete se prijaviti  OVDE.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije