Projekti za mlade

Crowdfunding akcelerator – realizuj svoju ideju uz podršku zajednice

Crowdfunding akcelerator – realizuj svoju ideju uz podršku zajednice

 

Želiš da prikupiš sredstva za realizaciju svog projekta ili ideje za opšte dobro uz podršku zajednice? Catalyst Balkans organizuje Crowdfunding akcelerator tokom kojeg će timovi iz neprofitnih organizacija raditi na konkretnim projektima i kampanjama, koje će biti lansirane na platformi Donacije.rs.

Crowdfunding akcelerator  počinje 28. aprila, a trajeće do 3. juna. Za to vreme, kroz šest virtuelnih radionica, mentorsku podršku i domaće zadatke, ti i tvoj tim imaćete priliku da:

  • naučite sve o crowdfundingu,
  • saznate kako da formulišete poziv na akciju i motivišete zajednicu da vas podrži,
  • radite na pripremi svoje kampanje,
  • lansirate svoju kampanju na crowdfunding platformi i prikupite sredstva za realizaciju svoje ideje.

 

Kako proces pripreme i realizacije crowdfunding kampanje podrazumeva timski rad, u ime svake organizacije treba da se prijavi tim od dve ili tri osobe. Ceo tim ne mora uvek da prisustvuje radionicama, ali važno je da bude uključen u proces.

Do 3. juna, sve organizacije koje učestvuju u akceleratoru imaće spremne kampanje, koje će biti lansirane na platformi Donacije.rs. Proces vođenja kampanje na Donacije.rs je besplatan za organizacije, odnosno jedini troškovi jesu transakcioni i iznose između 1 i 2,5 odsto.

Tri organizacije čije se kampanje u prvih nekoliko dana pokažu najuspešnijim od Catalysta dobijaju budžet za Facebook oglašavanje kampanje u iznosu od 100 dolara, sa ciljem dodatne promocije, kao i plaćene Google reklame na Catalystovom nalogu.

Prijavi se na sledećem linku i iskoristi priliku da razviješ ideju i plan kampanje, pripremiš sadržaj, te uz podršku zajednice na Donacije.rs, prikupiš sredstva za realizaciju svog poduhvata.

Tekst je preuzet sa ovog sajta.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije