Projekti za mlade

Pridruži se međunarodnom projektu „Omladinski angažovani teatar“

Pridruži se međunarodnom projektu „Omladinski angažovani teatar“

Želja ti je da učestvuješ u kreiranju predstave, a do sada nije bilo prilike za to? Omladinski angažovani teatar pruža ti šansu da budeš deo produkcije omladinske predstave, kojoj možeš da se priključiš kao autor i izvođač.

Uslov je da imaš između 15 i 30 godina, kao i da dolaziš iz Novog Sada ili okoline grada.

Sa mladima će na projektu raditi dramska pedagoškinja i glumica Sonja Leštar i rediteljka Maja Grgić. Ova predstava deo je međunarodnog projekta European Youth Engagement Network 2.0 – EYE.net 2, podržanog od strane EU programa Evropa za građane i građanke. Nosilac projekta je Fondacija Novi Sad  – Evropska prestonica kulture, u saradnji sa 15 partnerskih organizacija iz devet država.

Partnerske organizacije iz Grčke, Nemačke, Češke, Italije, Slovenije, Francuske, Srbije i Litvanije imaju zadatak da naprave autorsku omladinsku predstavu na neku od sledećih tema: izbeglička kriza, ženska prava, evroskepticizam, solidarnost, fake news, ekologija, antifašizam, ekonomija. Nakon premijernih izvođenja, predstave će gostovati u partnerskim državama.

Ukoliko budeš deo projekta, imaćeš mogućnost da putuješ i sarađuješ sa vršnjacima iz drugih zemalja, a predstave će biti izvedene kao deo glavnog programa dve evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i Kaunas 2022.

Rok za prijavu je 30. april, a formular za prijavljivanje možeš pronaći na sledećem linku.

Tekst je preuzet ovde

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije