Projekti za mlade

Zašto je digitalni marketing važan za male preduzetnike?

Zašto je digitalni marketing važan za male preduzetnike?

Imaš dobru biznis ideju, a nisi siguran/na kako da je plasiraš? Male preduzetnike, a velike sanjare reči poput istraživanje tržišta, konkurencija i strategija uglavnom asociraju na dodatne troškove kojma se rezultat neće videti još godinama. Na svu sreću, društvene mreže pružaju ti mogućnost istraživanja tržišta, plasiranja proizvoda i zarade potpuno besplatno, a ako njima rukuješ na pravi način, rezultati mogu biti vidljivi odmah. 

Skriveni potencijal ovog moćnog alata krije se upravo u autentičnosti i iskrenosti malih brendova jer se, za razliku od korporacija i veće industrije, malim brendom upravlja iz srca, ne iz novčanika. Za postizanje uspeha na društvenim mrežama potrebno je belo svetlo, jednobojna pozadina i telefon, baš taj sa kojeg čitaš ovaj tekst. 

Najveći značaj društvenih mreža za male preduzetnike leži upravo u tome što može da košta 0 dinara, a da ti omogući fenomenalne odnose sa kupcima, sponzorima i partnerima, prilike za učenje i umrežavanje o kojima pre 10 godina nismo mogli ni da sanjamo. Rudnik zlata zvani Instagram dostupan je svima, a na tebi je da odlučiš kako ćeš da ga iskoristiš. 

Više o trendovima i pristupu digitalnom marketingu poslušaj u prvoj epizodi podkasta Dobar biznis daleko se čuje i upusti se u kreativnu digitalnu avanturu. Podkast možeš pronaći na sledećem linku.

Najnovije