Projekti za mlade

Pametno počni!

Pametno počni!

 

Fond za inovacionu delatnost pokrenuo novi program podrške za perspektivne timove i mikro preduzeća koji nastoje da potvrde da su na pravom putu da osvoje tržište – Pametni početak.
Pametni početak namenjen je za razvoj prvog prototipa ili minimalno održivog proizvoda. U okviru ovog programa Fond obezbeđuje finansijsku i mentorsku podršku, koja će pomoći u sprovođenju prve faze istraživanja tržišta, razvoju proizvoda, uspostavljanju poslovnog modela i započinjanju priprema za sledeću fazu prikupljanja finansijskih sredstava. Timovima i mikro preduzećima su za pojedinačne projekte na raspolaganju bespovratna sredstva u iznosu do 30.000 evra. Finansiranje koje Fond daje ne može preći 90% ukupnog budžeta projekta koji se prijavljuje. Dodatno, obezbeđena su i bespovratna sredstva do 5.000 evra za korišćenje mentorskih usluga.
Prijava za učešće u programu Pametni početak je jednostavna, potrebno je da kao tim popunite prijavni obrazac i dostavite video snimak od tri minuta koji predstavlja kratku prezentaciju koncepta proizvoda ili usluge i članova tima.

ŽELIŠ DA SE PRIJAVIŠ?

Prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije i iz bilo kog industrijskog sektora se podnose putem portala Fonda do 22. februara 2022. godine do 15 časova, a sva potrebna dokumentacija se nalazi na internet stranici Fonda.
Zahvaljujući sredstvima iz nacionalnog budžeta za podršku mladim timovima i preduzećima izdvojeno je ukupno milion evra sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Naslovna fotografija preuzeta sa: inovacionifond.rs
Naslovna fotografija preuzeta sa: inovacionifond.rs

Najnovije