Projekti za mlade

Učestvuj na Vrućoj stolici FON-ovog centra za razvoj karijere

Učestvuj na Vrućoj stolici FON-ovog centra za razvoj karijere

FON-ov centar za razvoj karijere je neprofitna studentska organizaciju koja pruža mogućnost za razvoj, implementaciju i usavršavanje stvaralačkog, preduzetničkog i naučnog potencijala studenata Fakulteta organizacionih nauka kao budućih stručnjaka iz oblasti menadžmenta i informacionih tehnologija kroz saradnju sa privrednim, naučnim, državnim i drugim institucijama, kao i istaknutim pojedincima i ekspertima.

Jedan od njihova četiri projekta je VRUĆA STOLICA. Bavi se upoznavanjem studenata i studentkinja sa svetom biznisa u koji treba da zakorače nakon završetka fakulteta, a zahvaljujući savetima odabranih stručnjaka pomaže delegatima da prebrode nesigurnosti i tremu i na taj način dostignu svoj pun potencijal i zasijaju na prvom intervjuu.

Ove godine projekat se sastoji iz tri dela I trajaće tri dana:

BIZNIS SCENA POD REFLEKTORIMA – sklad mentalnog zdravlja i uspeha (I dan, 19. maj, MTS D vorana)

Ove godine, Biznis scena će se baviti važnim temama značajnim za mlade i njihov dalji put i razvoj iz različitih perspektiva o kojima se retko govori, a sa kojim se većina zaposlenih i onih koji ka tome teže, neizbežno suočavaju. Zašto? Iz razloga što se uglavnom promovišu i plasiraju biznis i uspeh po svaku cenu, a da se sve negativne posledice na putu ka tom idealu uspeha zanemaruju i izbegavaju. Upravo zato što su i sami studenti različitih godina, FON-ov centar za razvoj karijere smatra da je potrebno skrenuti pažnju i posvetiti više vremena psihološkoj strani cele biznis priče, kako bi na taj način pokušali da smanje anksioznost, depresiju i psihički umor ili bar prebace fokus na njih. Predavanja će biti fokusirana na značaj psihološkog aspekta i mentalnog zdravlja, redukovanju stresa, ishrani, disanju i dikciji, pronalasku motivacije, neopterećivanju privatnog poslovnim životom i na mnoge druge teme. Delegati će imati priliku da iz prve ruke dobiju kratke trikove i značajne savete kako da u momentu promene psihološko stanje i izbegnu da dođe do burnout-a, koji postaje sve veći problem kako na poslu tako i u životu mladih uopšte. Takođe, imaće priliku da čuju životne puteve mnogih uspešnih ljudi, koji su njihovi uslovi uspeha, kao i to koja je njegova cena, koje su to stvari kojih su se morali odreći zarad istog i kako balansirati posao sa životom.

RADIONICEMali priručnik za veliki uspeh (II dan, 21. maj, Startit Centar Beograd)

Drugi dan namenjen je radionicama za sticanje znanja i veština , prikupljanju saveta i trikova neophodnih da se kandidat u potpunosti spremi za intervju za posao, kako psihički tako i fizički. Isto tako svesni smo da je intervju i razgovor sa kompanijom jedan od izvora velikog stresa, treme, nervoze i pritiska kod kandidata. Upravo zato će predstavnici HR sektora u kompanijama na radionicama, iz prve ruke davati veoma korisne savete i otkrivati tajne procesa regrutovanja, koje su ključne stavke u CV-u, kao i ključne karakteristike ličnosti koje ih na prvu privuku ili odbiju kod kandidata. Od ostalih teme koje će se obrađivati, istakli bi i samopouzdanje, javni nastupi, pisanje CV-a, kreiranje dobrog LinkedIn profila koji danas postaje sve veća zamena za tradicionalni CV, trikovi za isticanje među mnogobrojnom konkurencijom i prilagođavanje novom okruženju.

SIMULACIJA INTERVJUA ZA POSAO I SAJAM KOMPANIJA (III dan, 22. Maj, Hotel Moskva)

Za sam kraj ostavljen je Sajam najvećih kompanija u regionu koje pokrivaju svaku tržišnu sferu marketinga, HR-a, IT-a i ostalih sektora, simulaciju intervjua sa njihovim predstavnicima, priliku za razbijanje treme, privikavanje na drugačiju vrstu razgovora, priliku koja će delegatima pored jedinstevnog i vrednog iskustva koje će im značiti prilikom pravih razgovora za posao, obezbediti i mogućnost da saznaju sve o kompanijama, njihovim programima praksi i ostave dobar utisak o sebi koji će im potencijalno koristiti u budućnosti. Predstavnici kompanija će imati CV svakog delegata i na taj način znati u kom smeru voditi simulaciju razgovora za posao, u skladu sa njihovim postignućima i radom. Ovde će najbolji delegati imati i priliku da potencijalno dobiju praksu, ukoliko se dobro pokažu na simulaciji intervjua. A samo neke od kompanija koje će se naći u velikoj sali hotela Moskva jesu Delta Holding, Ikea, Galeb, Carlsberg, MSG, Startuj i mnoge druge.

Najnovije