Projekti za mlade

OTVOREN JE NOVI KONKURS ZA MLADE EVROPSKE AMBASADORE!

OTVOREN JE NOVI KONKURS ZA MLADE EVROPSKE AMBASADORE!

Najvažnije doba godine je stiglo! Novi konkurs za prijavu Mladih evropskih ambasadora otvoren je 20. maja, na webalkans.eu 

Platforma Mladi evropski ambasadori (YEA) je kreativna mreža mladih aktivista sa celog Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Severna Makedonija i Srbija). YEA dolaze iz različitih sredina, ali svi dele zajedničku viziju: Zapadni Balkan ujedinjen u svojoj različitosti, mesto gde svi uče jedni o drugima, a zajedno o Evropskoj Uniji, kroz kreativne projekte, sticanje novih veština, povezujući se putem društvenih mreža, kao i kroz organizaciju inspirativnih događaja – uvek vođeni idejom da je aktivizam mladih najmoćnija snaga za postizanje društvenih promena. 
Cilj mreže je širenje vrednosti na kojima počiva Evropska unija i podizanje svesti o saradnji EU sa svojim partnerima sa Zapadnog Balkana, kao i predstavljanje opipljivih rezultata ove saradnje. Mreža mladih ambasadora takođe želi da pruži doprinos dijalogu o različitim temama, kao i podršku jačanju građanskog aktivizma i kroz zajednički rad za bolju budućnost. 
Mladi evropski ambasador ili ambasadorka je mlada osoba koji sebe vidi kao komunikativnu, željnu da deli vrednosti na kojima počiva EU, učestvuje u projektima i događajima vezanim za EU integracije, zaštitu životne sredine, ljudska prava, umetnost i kulturu, kao i nove tehnologije. Svi mladi između 18 i 29 godina sa Zapadnog Balkana pozvani su da se prijave.  
Konkurs je otvoren od 20. maja do 30. juna. Pozivamo te da posetiš njihovu veb stranicu webalkans.eu/yea/become-a-yea/ za više informacija o procesu odabira, uključujući pravila i uslove učešća. 
Kako bi pomogli potencijalnim ambasadorima i ambasadorkama da se prijave, WeBalkans organizuje YEA Open Days (dane otvorenih vrata) širom regiona, gde će njihovi vršnjaci i vršnjakinje, koji su već deo njihove mreže, podeliti sve relevantne informacije i pomoći im u procesu prijave. 
YEA Open Days će biti organizovani u Europe Houses / Info centrima i EU Kancelarijama u regionu Zapadnog Balkana i svi su dobrodošli da se pridruže bilo kom od Otvorenih dana. Ambasadori će takođe organizovati onlajn sesiju YEA Open Day u okviru koje mladi mogu slobodno da se pridruže i pitaju sve što ih zanima.   
Za više informacija o rasporedu Dana otvorenih vrata klikni ovde
Razglasi svima! Reci #YESTOYEA! 

Obavezno ih zaprati na:
Web: webalkans.eu 
Facebook: @webalkans.eu 
Instagram: @webalkans_eu 
Twitter: @webalkans 
Flickr: WeBalkans EU 
Youtube: WeBalkans Channel 
Spotify: WeBalkans.eu  

Najnovije