Projekti za mlade

Volontiraj na Forumu socijalnih inovacija

Volontiraj na Forumu socijalnih inovacija

Čuo/la si za socijalno preduzetništvo, ali nisi siguran/a šta to tačno znači? Znaš šta znači i baš zato bi da saznaš još više? Želiš da stekneš iskustvo u organizaciji događaja koji te zaista zanima? Ovo je idealna prilika! Postani deo tima koji će organizovati deveti po redu Forum socijalnih inovacija (SIF2022). Stekni teorijsko i praktično iskustvo u organizaciji najveće godišnje konferencije o socijalnim inovacijama u zemlji i regionu i poveži se sa ljudima koji dele tvoja interesovanja i vrednosti!

SIF traži volontere koji imaju želju da se profesionalno usavršavaju da se prodruže našem timu kako bi pružili logističku podršku konferenciji i stekli nova znanja i iskustva. Učešće u organizaciji SIF-a daje šansu da otkriješ šta to znači kada biznis odluči da bude deo rešenja i pokretač promene i nakoji način socijalno preduzetništvo može biti alat za rešavanje društvenih problema i izazova. Imaćeš mogućnost da se upoznaš i povežeš sa ljudima koji su kreativni, inovativni i željni da svoje iskustvo o socijalnom preduzetništvu podele sa drugima. Pored toga, steći ćeš vredno profesionalno iskustvo u organizaciji događaja, radeći zajedno sa dinamičnim timom stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.
O čemu se radi?

Forum socijalnih inovacija je međunarodna konferencija o socijalnom preduzetništvu i socijalnim inovacijama koja seodržava po deveti put 15. juna u Beogradu. Ovaj događaj je mesto susreta organizacija civilnog društva, socijalnih preduzeća, kompanija, investitora, institucija, studenata, mladih preduzetnika i svih onih koji veruju u solidarnost, proaktivnost i zajedništvo kao recept za pravednije društvo. Izuzetno bogat programski sadržaj ovogodišnje konferencije obuhvatae panel diskusije, prezentacije primera dobre prakse u različitim sektorima, kao i interaktivne radionice za mlade. Programi konferencije imaju cilj da ukažu na potencijale socijalnog preduzetništva kao pokretača pozitivnih društvenih promena. Forum socijalnih inovacija je tokom prethodnih 8 godina posetilo preko 800 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz 16 zemalja. 
Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje, nacionalnom mrežom društveno odgovornih kompanija u Srbiji. Forum socijalnih inovacija održaće se ove godine 15. juna u Prostoru Miljenko Dereta u Beogradu. Ukoliko želite da se više informišete o događaju, posetite naš sajt ili nas zapratite na Facebooku i Instagramu.
Šta dobijaš?

• Iskustvo učešća u pripremi i realizaciji međunarodne konferencije.
• Upoznavanje sa konceptom socijalnog preduzetništva. Priliku da sarađuješ sa dinamičnim timom 
kreativnih ljudi i obogatiš svoje profesionalno iskustvo.
• Mogućnost prisustva radionicama i drugim programima na konferenciji.
• Mogućnost da iz prve ruke čuješ lična iskustva socijalnh preduzetnika iz Srbije i sveta koji su 
pokretanjem svog poslovanja započeli pozitivne promene u svojoj zajednici.
• Inspiraciju i motivaciju za razvijanje sopstvenih ideja.
• Po završetku konferencije dobićeš potvrdu o obavljenom volonterskom iskustvu.
 
Na kojim pozicijama možeš da volontiraš?
 Volonterske pozicije su:
• Hosting
• Logistika
• Izveštavanje
• Komunikacija
Izabrani volonteri će dobiti detaljna uputstva o svojoj poziciji i zaduženjima.
Važni datumi

• Rok za prijavu je 5. jun
• Pregled prijava i selekcija kandidata biće izvršena do 8. juna, na osnovu motivacije za učešće.
• Info radionica za izabrane volontere će se održati 10. juna i prisustvo je obavezno za sve članove volonterskog tima. Na sastancima će biti dogovorene pozicije i datumi angažovanja volontera.
• Datumi održavanja konferencije su 15 juna.
Kako možeš da se prijaviš?

• Ako sebe vidiš kao deo ovogodišnjeg SIF tima i znaš da možeš biti na raspolaganju u navedenom 
periodu, popuni formular.
• Za više informacija možeš ih kontaktirati putem mejla na office@smartkolektiv.org ili telefonom +381 (0)11 2659 700

Najnovije