Projekti za mlade

Prijavi se na obuku za pisanje projekata u lokalnoj zajednici

Prijavi se na obuku za pisanje projekata u lokalnoj zajednici

Kancelarija za mlade u saradnji sa Gradskom opštinom Stari grad poziva te na obuku za mlade pod nazivom Metodologija pripreme i realizacije projekata u lokalnoj zajednici. Obuka će se organizovati na Zlatiboru u periodu od 16. do 18. septembra i pohađaće je 20 mladih sa teritorije opštine Stari grad.

Tema obuke je pisanje projekata za lokalne donatore, jer su mladi važni činioci društva u razvoju lokalne zajednice, a njihov doprinos i ideje izrazito su važne za prosperitet opštine.

Takođe, izabrani kandidati imaće priliku da diskutuju o aktuelnim temama i razvoju omladinske politike u opštini Stari grad, načinima uspostavljanja potencijalne saradnje sa lokalnim akterima i institucijama, kao i o problemima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.

Jedini kriterijum za odabir kandidata je – brzina, jer ne postoji način da se odlučne, spretne i osobe željne novih znanja drugačije kvalifikuju i obuče za primenu metodologije pripreme i realizacije projekata u lokalnoj zajednici.

Prijavljeni kandidati, koji ispunjavaju propisane uslove i koji prođu selekciju biće kontaktirati 7. septembra.

Nakon obuke, planirano je da se realizuju projekti na kojima su teorijski radili tokom trodnevne obuke, a opština Stari grad će izdvojiti određena finansijska sredstva za njihovu realizaciju.

Ako imaš između 18 i 30 godina i prebivalište u opštini Stari grad, prijavi se OVDE za ovu interesantnu i praktičnu obuku do 5. septembra!

Najnovije