Projekti za mlade

Predstavljanje fakulteta u Studentskom kulturnom centru

Predstavljanje fakulteta u Studentskom kulturnom centru

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, da podseti na važnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar je već godinama domaćin fakultetima Beogradskog univerziteta. U okviru ciklusa predstavljanja fakulteta, biće prezentovane sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih, master ili doktorskih studija od profesora i sadašnjih, ali i bivših studenata, a sada uspešnih poslovnih ljudi.

Ovaj program je namenjen pre svega maturantima, ali i svim srednjoškolcima koji planiraju da studiraju, kao i studentima osnovnih studija koji žele da upišu master ili doktorske studije.

Pozvani su svi fakulteti Univerziteta u Beogradu, od kojih je većina već učestvovala tokom prethodnih godina i sa kojima SKC ima odličnu saradnju, ali se iz godine u godinu priključuju novi fakulteti. Fakulteti koji još uvek nisu uzeli učešće, dobrodošli su da se uključe.

Studentski kulturni centar ima dobru saradnju i sa Beogradskim gimnazijama i srednjim stručnim školama, kao i učeničkim domovima, koji podržavaju i redovno obaveštavaju učenike o terminima održavanja događaja.

Predstavljanje traje oko sat vremena, a počinje prezentacijom, nakon koje učenici i/ili studenti mogu da pitaju sve što ih zanima o upisu, prijemnom ispitu, studiranju, nastavnim modulima, studentskom životu, kao i mogućnošću zaposlenja.

Raspored predstavljanja

četvrtak, 6. oktobar u 18h, Mala sala - Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu

Govoriće: dr Snežana Đurđić, profesorka, a asistenti Milica i Marko Langović i Vojislav Deđanski će kroz putopisno predavanje „Meksiko iz ugla geografa“, predstaviti Meksiko kao jedinstveni spoj prirode i društva vredan istraživanja svakog geografa.

ponedeljak, 10. oktobar u 18h, Mala sala - Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu

Govoriće: Vanja Kovačević, saradnica za međunarodnu saradnju i odnose sa javnošću i Anđela Marčetić, saradnica u visokom obrazovanju.

ponedeljak, 17. oktobar u 18h, Mala sala - Biološki fakultet Univerziteta u Beogradu

Govoriće: Tijana Cvetić Antić, prodekan za nauku i doktorske studije. Pored predstavljanja fakulteta biće govora i o najnovijim istraživanjima na Biološkom fakultetu, a u vezi biodiverziteta Srbije.

Ulaz na događaj je slobodan.

Najnovije