Projekti za mlade

Otvorene prijave za Akademiju novinarstva

Otvorene prijave za Akademiju novinarstva

Foto: Boš

Beogradska otvorena škola poziva novinare i novinarke da se prijave za novi ciklus Akademije novinarstva Mladi i mediji. Jedinstvenu priliku da unaprede znanja, veštine i alate za bavljenje novinarstvom dobiće 15 novinara i novinarki.

Beogradska otvorena škola poziva novinare i novinarke da se prijave za novi ciklus Akademije novinarstva Mladi i mediji. Jedinstvenu priliku da unaprede znanja, veštine i alate za bavljenje novinarstvom dobiće čak 15 novinara i novinarki.

Program počinje trodnevnim treningom upoznavanja, koji će se održati uživo od 24. do 26. januara 2024. godine. Program predavanja trajati šest nedelja i održaće se u onlajn sferi, izvan radnog vremena, dok će trodnevni završni događaj biti organizovan uživo. Odabranim polaznicima i polaznicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja u hotelu i hrane.

Na predavanjima će učesnici i učesnice imati priliku da uče od profesionalaca iz priznatih srpskih redakcija – NIN-aKRIK-a, CINS-a, N1, BBC-ja na sprskom, RTV-a i mnogih drugih. Biće obrađene teme poput korišćenja naprednih tehnika i alata u novinarstvu, istraživačkog novinarstva, mobilnog novinarstva, novinarske forenzike, ali i upotreba novih formi – veštačke inteligencije, vizualizacije podataka, podkasta i drugih.

Osim predavanja, polaznici i polaznice će, uz podršku mentora – medijskih stručnjaka i stručnjakinja iz najeminentnijih domaćih medijskih kuća, biti u prilici da kreiraju sopstvene medijske proizvode za koje smo pripremili vredne novčane nagrade: 2000 evra za prvo mesto, 1500 za drugo i 1500 evra za treće mesto!

Cilj programa je poboljšanje praktičnih veština izveštavanja, upoznavanje sa istraživačkim novinarstvom, uvođenje novih tehnika u rad mladih novinara i novinarki, ali i podsticanje međusobnog umrežavanja i saradnje.

Uslovi za prijavu su da su svi kandidati i kandidatkinje već angažovani u medijima, kao i da imaju najviše 35 godina.

Prijave su otvorene do 22. decembra u 15h.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje mogu pronaći tačan kalendar Akademije novinarstva i više informacija u Smernicama za prijavu. Takođe, u nastavku se nalaze svi potrebni dokumenti za prijavu:

Svi kandidati i kandidatkinje koji/e podnesu prijavu će o ishodu selekcije biti obavešteni najkasnije do 17. januara.

Najnovije