Radionice

BOŠ obuka: Promoteri pristupačnosti

BOŠ obuka: Promoteri pristupačnosti

Beogradska otvorena škola te poziva da uzmeš učešće u jednodnevnoj obuci namenjenoj predstavnicima organizacija i institucija koje rade sa mladima i za mlade i bave se organizacijom različitih događaja i pružanjem usluga, a uz to žele da nauče kako da svoje redovne usluge i aktivnosti prilagode mladima sa invaliditetom.

Osim predstavnika organizacija civilnog društva, ohrabruju se i predstavnici turističko - ugostiteljskih struka da se prijave na obuku i osnaže se za organizaciju inkluzivnih događaja i pružanje pristupačnih usluga.
 

Učešće u obuci je besplatno i organizator pokriva putne troškove za učesnike koji ne stanuju u mestima održavanja obuka.

Prijave se vrše popunjavanjem kratkog onlajn formulara koji možeš pronaći OVDE.

Cilj obuke:

Pristupačno okruženje, aktivnosti i usluge predstavljaju preduslov za socijalno uključivanje svih mladih – naročito mladih sa invaliditetom, što omogućava da svi dobiju izjednačene uslove za aktivno učešće u društvuObuka ima za cilj da osnaži predstavnike organizacija i institucija koje rade sa mladima i za mlade kako da svoje redovne aktivnosti, događaje i usluge učine pristupačnim za mlade sa različitim vrstama invaliditeta.

Tokom obuke, imaćeš priliku da se upoznaš sa razvijenim materijalima za osnaživanje mladih angažovanih u omladinskom i HORECA sektoru za pružanje adekvatnih i pristupačnih usluga osobama sa invaliditetom. Pored toga, steći ćeš teorijska i praktična znanja kako da :
  • Obezbediš pristupačnost aktivnosti i usluga osobama sa različitim vrstama invaliditeta,
  • U svom okruženju doprineseš razbijanju predrasuda o sposobnostima osoba sa invaliditetom,
  • Pronađeš smernice za pružanje pristupačnih i pouzdanih usluga mladima sa invaliditetom,
  • Uradiš samoprocenu koliko si osnažen/a za organizovanje pristupačnih inkluzivnih aktivnosti i
  • Koristiš android aplikaciju uz pomoć koje možeš da dođeš do saveta i preporuka za efikasno snalaženje u najčešćim situacijama sa osobama sa invaliditetom. 
Radnu agendu obuke možeš preuzeti OVDE.

Nakon obuke:
  • Učesnici će biti osnaženi da pruže i organizuju pristupačne usluge i otvore svoje aktivnosti za mlade sa invaliditetom.
  • Učesnici će biti osnaženi da stečena znanja na obuci podele sa svojim kolegama
  • Očekuje se da će učesnici organizovati aktivnost/događaj/uslugu koja će imati aspekte pristupačnosti i o tome izvestiti Beogradsku otvorenu školu.
Rok za prijavu:
  • Beograd:  16. mart do 12 časova
  • Novi Sad: 24. mart do 12 časova
Svi koji se prijave na obuku dobiće povratnu informaciju o statusu prijave na imejl nakon isteka roka za prijavljivanje.
 
Obuka se realizuje u okviru HORECACCESS projekta podržanog od strane Erasmus+ Programa strateškog partnerstva za razvoj inovacija u stručnom obrazovanju i obukama.
Za dodatna pitanja možeš pisati na imejl: pouz@bos.rs.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije