Radionice

Radionice: Stvarno tako misliš?

Radionice: Stvarno tako misliš?

U okviru projekta Public! Fondacija Hartefakt fond u saradnji sa Holandskom ambasadom, organizuje radionice pod nazivom Stvarno tako misliš?, na temu preispitivanja uticaja medija na sve veći porast jezika netrpeljivosti prema ženama, manjinskim i marginalizovanim grupama koji se iz polja masovne kulture preliva u svakodnevni život i govor.

Javni prostor je često pun površnih senzacionalističkih naslova i uvredljivih sadržaja. Istraživanjem diskriminatornog jezika, govora mržnje, nasilja i verbalnih osuda može se uticati na uspostavljanje i prihvatanje jednog novog, tolerantnijeg govora i načina razmišljanja.

U želji za razumevanjem i prihvitanjem različitosti, posebno osetljivih i potlačenih socijalnih grupa, Hartefakt organizuje pet radionica čiji će fokus biti na razvoju kritičkog aparata za prepoznavanje i borbu protiv diskriminacije kod mladih i na podizanju svesti javnosti o položaju ovih grupa u našem društvu sa Dinom Simić i Hristinom Mitić.

Pored klasičnog medijskog sadržaja, analiziraće se i produkti popularne kulturne kao što su popularni YouTube videi, filmovi i TV emisije, a imaćeš priliku da učestvuješ u timskom radu i interaktivnim igricama, ali i da diskutuješ o ovom društvenom problemu.

Fondacija Hartefakt fond tepoziva na kreativno druženje i razmenu mišljenja o tome Gde je ženi mesto?

Radionice će se realizovati u periodu od 15. marta do 9. aprila u prostorijama Hartefakt fonda.

Ukoliko imaš između 15 do 19 godina, možeš se prijaviti ovde.

Tekst i fotografija preuzeti su odavde.

Najnovije