Radionice

Otvoren UPSHIFT konkurs

Otvoren UPSHIFT konkurs

Razlivalište otvara konkurs koji poziva mlade da prijave problem koji žele da reše u svom okruženju.

Najboljih 10 prijava biće pozvano da učestvuje na trodnevnom programu radionica u Nišu, hotel New City, u periodu od 10. do 12. aprila, gde će svaki tim dobiti svog mentora s kojim će raditi na rešenju prijavljenog problema. Poslednjeg dana radionica žiri će odabrati najboljih pet rešenja, koja dobijaju nagrade:

  • Mentorsku podršku.
  • Do 2000 evra da sprovedu svoje rešenje u delo.

UPSHIFT je program koji realizuje Razlivalište, u okviru zajedničkog regionalnog programa Dijalog za budućnost: Unapređenje dijaloga i društvene kohezije između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije koji sprovode UNDPUNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF)

Program je namenjen mladima uzrasta 13 do 19 godina  i podstiče ih da poboljšavaju život u zajednici i preuzimaju stvari u svoje ruke.

Razlivalište posebno ohrabruje i poziva mlade i one koji pripadaju raseljenim licima, licima sa invaliditetom i ugroženim grupama da se prijave za učešće. 

UPSHIFT se organizuje kvartalno i svaki put je usmeren na drugu regiju zemlje, dok je trenutni konkurs namenjen mladima koji žive na teritoriji Nišavskog okruga gde spadaju grad Niš i opštine AleksinacDoljevacMerošinaRažanjGadžin Han i Svrljig, kao i gradske opštine Medijana, Pantelej, Crveni krst, Palilula i Niška banja.

Organizacija i troškovi prevoza do i sa radionice, kao i tri obroka dnevno i užina, su pokriveni za svakog učesnika UPSHIFT-a od strane Razlivališta. Isto tako biće obezbeđena opravdanja za slučaj izostanaka iz škole. Omogućeno je da uz svaki tim može da ide pratilac, razredni starešina ili nastavnik ukoliko žele, samo je potrebno prethodno naglasiti.

Konkurs je otvoren do 20. marta 2020. godine do 23:59 časova, a možeš se prijaviti ovde.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije