Radionice

Poziv na radionice „Pozdrav iz kraja”

Poziv na radionice „Pozdrav iz kraja”

Ukoliko dolaziš iz Dolova, Pančeva i okoline pridruži se umetničkom procesu istraživanja filmske umetnosti i digitalnih medija tokom proleća i leta!

Ukoliko imaš između 13 i 19 godina i voliš filmsku umetnost, prijavi se da istražiš tvoj kraj, učiš o filmu i videu, i na kraju snimiš kratki film.

U periodu od aprila do avgusta ćeš upoznavati zanimljive dolovačke lokacije, ljude i običaje, a sve to ćeš na kraju predstaviti u vidu tvog autorskog kratkog filma. Prva radionica biće održana u nedelju 11. aprila 2021. godine. 

Tokom susreta ćeš kroz praktične radonice da izučavaš režiju, kameru, zvuk, glumu, montažu i razvijaš scenario za film kojim ćeš predstaviti tvoja maštovita saznanja šta je mogao biti pra-Instagram, pra-Fejsbuk, pra-Twiter, pra-Tinder… i druge platforme u vreme pre nego što su postojale društvene mreže i internet. Ko su bili influenseri, kako su vesti postajale viralne, kako se četovalo, lajkovalo ili povezivalo u razne društvene grupe dok nije bilo pametnih telefona i digitalnih medija. Eksperimentisaće se kombinacijom novog i tradicionalnog, mladalačkih snova i sećanja starijih građana, otkriti da dokumentarni film može da bude veoma kreativna forma i da kombinuje razne filmske žanrove i tehnike.

Što je najbitnije, dobro ćeš se zabaviti, naučićeš dosta o procesu kreiranja filma, kao i kako da upotrebiš društvene mreže i filmsku umetnost da predstaviš svoje ideje i stavove, i na taj način utičeš na pozitivne promene u društvu.

Radionice su kreirane tako da učiš uz mentora radionica, a učešće je potpuno BESPLATNO, a prethodno iskustvo nije potrebno.

Vreme održavanja radionica: Vikendom i po dogovoru sa svim učesnicima/cama radionica.

Mesto: Dom kulture 25. maj, Dolovo; lokacije iz kraja koje su ti važne, inspirativne i kriju zanimljive priče

Prijavi se jednostavno – Slanjem poruke (Ime, Prezme, kontakt mejl i telefon, i iz kog si kraja) na Fejsbuk/Instagram profil @mojkrupniplan ili slanjem ovih informacija na imejl :ugsatibara@gmail.com

Projekat Pozdrav iz kraja – Dolovo realizuje Satibara, uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.

Najnovije