Radionice

Treninzi za novinare o zaštiti podataka o ličnosti

Treninzi za novinare o zaštiti podataka o ličnosti

SHARE Fondacija u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji organizuje besplatni online trening iz oblasti zaštite podataka o ličnosti za novinare i medijske organizacije širom Srbije. Cilj treninga je da unapredi poštovanje zaštite podataka o ličnosti i pomogne medijima da implementiraju propise, standarde i dobre prakse u skladu sa njihovim mogućnostima.

Treninge će držati stručnjaci SHARE Fondacije iz oblasti prava na privatnost, zaštite podataka i digitalne bezbednosti, kao i predstavnici Kancelarije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Neke od tema koje će se obrađivati na treninzima su: ekonomija podataka, pravni osnovi i principi obrade podataka o ličnosti, zaštita podataka i novinarski izuzetak, prava građana, tipične povrede privatnosti, procedure za zaštitu prava, značaj dobrih praksi digitalne bezbednosti za zaštitu podataka.

Tokom juna biće održan serijal dvodnevnih treninga, a planirane termine i informacije o registraciji možeš da vidiš na ovom linku. Očekivano trajanje dvodnevnog treninga je do pet sati ukupno. Registracija će biti otvorena najkasnije do 21.05.2021, u zavisnosti od iskazanog interesovanja.

Tekst je preuzet ovde.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije