Razmene

Ne propusti priliku za volontiranje u Danskoj

Ne propusti priliku za volontiranje u Danskoj

Volonterski centar Vojvodine objavio je poziv za volontiranje u Danskoj!

Datumi početka pojedinačnih projekata zavise od razvoja situacije u vezi sa virusom Covid-19 u Srbiji kao i u zemljama u kojima će se projekti realizovati. Projekti su vezani za rad sa decom i pedagogijom.

Kassebølle Friskole

Kassebølle Friskole je slobodna škola (škola u kojoj se primenjuju principi i metode bazirane na teorije o obrazovanju i životu danskog pedagoga (Grundtvig-Koldiana) stara 140 godina. Škola se nalazi na ostrvu Langeland na jugu Danske. Lako se škola nalazi u ruralnoj okolini, u blizini plaža i šuma, na ostrvu Langeland živi 12,600 stanovnika. Škola ima svoje obdanište kao i sve razrede.

Zaduženja volontera/volonterke

Volonter/ka će učestvovati u jutarnim sastancima nastavnika kao i u sprovođenju nastava i vannastavnih aktivnosti.

Profil volontera/ke

Treb da budeš zainteresovan/a za rad sa decom i mladima u školskom kontekstu, da govoriš engleski ili nemački i umeš da učestvuješ u aktivnostima kao što su, na primer, poučavanje jezika na podržavajući način. Treba da si upoznat/a sa vrednostima škole i da deluješ u skladu sa istim.

Trajanje projekta

Od 15. avgusta 2020. godine do 14. avgusta 2021. godine.

Sve informacije o projektu uključujući logističke informacije o smeštaju, džeparcu i ostalim uslovima možeš naći na ovom linku.  

Način prijave

Popunjavanjem dokumenta i slanje istog, zajedno sa CV-jem na imejl: denmark@afs.org.

Rok za prijavu je 19. jun 2020. godine. 

Børnehuset Borris

Børnehuset Borris je tipično dansko obdanište, u kojem učestvuju 50 dece uzrasta od tri do šest godina. Obdanište ima zelenu površinu od 4000 m2, i u njemu se daje prednost aktivnostima i igri na otvorenom i u prirodi. Mesta Borris i Skjern su idealna ukoliko želiš da iskusiš život u danskim selima na obali mora. Plivanje, surf, vožnje biciklom, sufrfovanje na vetru su samo neke od omiljenih aktivnosti stanovnika ovog kraja.

Predviđene aktivnosti

Børnehuset veruje da volonter/ka uključen/a u radu njihove ustanove imaju mogućnosti da nauče o danskim obdaništima i o filozofiji na kojoj su njihove aktivnosti bazirane. Naučićeš dosta o trendovima vezanim za fizičke aktivnosti koje su alat za razvoj deteta i bićeš slobodan/a da predlažeš svoje aktivnosti u radu sa decom, uz podršku osoblja obdaništa.

Profil volontera/ke

Treba da budeš sposoban/na za rad sa decom na interaktivan i kreativan način i zainteresovan/a za rad sa decom i o dečijem razvoju, otvorenog uma i da poznaješ engleski jezik na nivou konverzacije.  

Trajanje projekta

Od 15. avgusta 2020. godine do 15. maja 2021. godine.

Sve informacije o projektu uključujući logističke informacije o smeštaju, džeparcu i ostalim uslovima možeš naći na ovom linku.

Način prijave

Popunjavanjem dokumenta i slanje istog, zajedno sa CV-jem na imejl: denmark@afs.org.

Rok za prijavu je 21. jun 2020. godine. 

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

Najnovije