Razmene

Još pet dana za prijavu na istraživačko putovanje u Japan

Još pet dana za prijavu na istraživačko putovanje u Japan

Ako imaš želju da otputuješ u Japan, a deo si umetničke i kulturne scene, sada je prava šansa za to. Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture u saradnji sa organizacijom EU – Japan fest iz Tokija organizovali su Javni konkurs za finansijsku podršku lokalnim umetnicima i radnicima u kulturi za realizaciju studijskog i istraživačkog putovanja u Japan.

Cilj konkursa je podsticanje internacionalizacije kulturne scene Novog Sada, povezivanje lokalnih kulturnih radnika u kulturi i umetnika sa partnerima iz Japana.

Ovo istraživačko putovanje u Japan donosi razvoj projekata saradnje, koji će biti realizovani 2022. godine u okviru projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture. Sa tim u vezi, tvoji predlozi ideja treba da budu u skladu sa programskim lukovima i temama pomenutog projekta, a sve detalje možeš da pronađeš na ovom linku.

Prijave sa pratećom dokumentacijom možeš da pošalješ na international@ns2021.rs, do 30. aprila.

Konkurs se sprovodi u dve faze koje obuhvataju predselekciju i selekciju. Predselekciju vrši komisija koju formira Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture, a selekciju organizacija EU – Japan Fest.

Tekst je preuzet ovde.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije