Volontiranje

Volontiranje sa decom iz neformalnih naselja

Volontiranje sa decom iz neformalnih naselja

Centar za integraciju mladih otvara konkurs za volontere i volonterke na poziciji terenskih radnika u okviru Programa obrazovanja.

Ukoliko želiš da naučiš principe terenskog rada i rada u neformalnim naseljima sa decom koja su u riziku da postanu deca uključena u život, i/ili rad na ulici i stekneš praktično iskustvo uz mentorsku podršku – ovo je program za tebe!

Program radi sa predškolcima iz neformalnih naselja na teritoriji beogradske opštine Karaburma i primarno je fokusiran na uključivanje ove dece u obrazovni sistem.

U ovom trenutku otvorene su prijave za poziciju terenskog rada koji uključuje:

  • Rad u samim naseljima sa decom i porodicama: vođenje dece u obrazovnu ustanovu i nazad, medijacija između ustanove i porodica, motivacija dece i roditelja, usmereni razgovori i podrška roditeljima i slično.
  • Organizovanje i vođenje na vannastavne aktivnosti (radionice, pozorište, ZOO vrt, igrališta i slično).

Angažman obuhvata četiri sata nedeljno, odnosno dva izlaska na teren. Tereni su svakog radnog dana u 7:20, 11 ili 15 časova, pri čemu se odlučuješ za dva koje ti najviše odgovaraju i koji ne moraju biti u istom danu. Teren traje u proseku sat, do sat i po vremena. Osim toga obavezno je prisustvo na terenskim sastancima svake druge nedelje.

Poziv je otvoren za sve osobe starije od 16 godina, bez obzira na pol, godine i obrazovni profil. Prethodno znanje i iskustvo nije neophodno. Za sve volontere obezbeđena je stalna mentorska podrška na terenu, obuka u toku prvih mesec dana volontiranja, kao i niz fakultativnih obuka i radionica.

Ugovor o volontiranju potpisuje se na tri meseca, nakon čega je moguće dobiti potvrdu o volontiranju. U toku volontiranja obezbeđene su programske legitimacije i plaćen prevoz – BusPlus (jednokratne kartice ili mesečna za studente ili nezaposlene osobe).

Prijave su otvorene do 17. februara, volontiranje počinje od 24. februara 2020. godine.

Za sve dodatne informacije piši na: nemanja.marinovic.ppp@gmail.com

Tekst i fotografija preuzeti su odavde.

Najnovije