Volontiranje

Vega omladinski centar traži pojačanje

Vega omladinski centar traži pojačanje

Nakon dve godine Vega omladinski centar traži pojačanje.

U 2020. i 2021. godini Vega omladinski centar sprema mnoštvo zanimljivih događaja i projekata, te traže omladinu zainteresovanu za učenje i razvoj rada u okviru neformalnog obrazovanja sa decom i mladima.

Ko je Vega volonter/ka?

Mlada osoba koja ima između 15 i 30 godina i spremna je da se posveti Veginim aktivnostima u proseku sedam sati nedeljno. Pored toga je komunikativna, fleksibilna, kreativna i veoma posvećena! Želi da uči i zabavi se u isto vreme, prednost je, ali ne i uslov, da ima iskustvo u oblasti za koju se prijavljuje.

Volontiranje bi krenulo tokom juna, trajanje bi bilo minimum četiri meseca. Većina aktivnosti se može raditi onlajn, ipak, potrebno je prisustvovati dogovorenim okupljanjima jednom u nedelju ili dve dana (u dogovoru sa koordinatorkom).

Šta dobijaš volontiranjem u Vega OC?

Vega OC ti pruža priliku da učiš i radiš sa ljudima koji imaju višegodišnje iskustvo u pomenutim timovima i nevladinom sektoru uopšte. Pored toga, besplatno  učestvuješ na lokalnim i internacionalnim aktivnostima i projektima Vega omladinskog centra i Design for Change Srbija, te imaš mogućnost da razviješ različite profesionalne i lične veštine i kompetencije koje će ti kasnije pomoći da otkriješ čime bi da se baviš u životu, te lakše nađeš posao. A ono što je najvažnije, možeš da promeniš svet i upoznaš ljude istih interesovanja!

  • Erasmus+

Već dugi niz godina Vega OC šalje mlade na kratkoročne i dugoročne omladinske projekte širom Evrope! Ukoliko te zanima promocija i informisanje mladih o Erasmus+ programu, fasilitacija pripremnih treninga za mlade pre i nakon projekata, kao i komunikacija sa internacionalnim partnerima – ovaj tim je baš za tebe!

  • Marketing

Marketing tim želi da ove godine bude aktivniji nego ikad! Stoga im je potrebna mlada osoba zainteresovana da pomogne u vođenju društvenih mreža i sajta, dizajnu, kao i onlajn istraživanju prilika za mlade!

Drugi/a volonter(k)a ovog tima bi pomogla u snimanju i montiranju videa, fotografisanju aktivnosti i događaja Vega OC i uređivanju slika.

Ako ti se dopadaju ideje i aktivnosti, popuni upitnik. Nakon prvog kruga selekcije odabrani kandidati će imati neformalni razgovor sa članicama Vege radi boljeg upoznavanja, nakon čega će biti obavešteni o konačnoj odluci.

Nakon završenog volonterskog rada, dobićeš zvanični sertifikat gde su navedene realizovane aktivnosti, a postoji i mogućnost nastavka saradnje.

Konkurs je otvoren dok Vega OC ne pronađe odgovarajući tim!

Ukoliko imaš dodatnih pitanja piši na imejl: vegayc.youthmobility@gmail.com.


Najnovije