Volontiranje

Klub poslanika: Poziv za volontere/ke

Klub poslanika: Poziv za volontere/ke

Ako si radoznao/la i imaš široka interesovanja, voliš da čitaš i istražuješ, da učiš i informišeš se o svemu i svačemu, uključi se u urednički rad na sajtu Kluba putnika


Klub putnika je neformalna zajednica putnika, istraživača i stvaralaca zasnovana na idejama ličnog istraživanja i povezivanja sveta, slobodnog kretanja, stvaranja vrednosti i slobodnog deljenja. Želeli bismo da proširimo krug saradnika koji neposredno, aktivno i motivisano učestvuju u radu udruženja.

Šta rade volonteri/ke?



Ako voliš da pišeš o sopstvenim iskustvima, o kulturama, zanimljivostima, ljudima, mestima, idejama, filmovima, knjigama, da intervjuišeš, crtaš ili snimaš, možeš da postaneš autor/ka sadržaja

Ako dobro govoriš engleski, tvoj zadatak mogu biti prevođenja vesti, održavanje međunarodne verzij sajta i izrada materijala na engleskom jeziku.

Ako si komunikativan/a i dobro se snalaziš na Fejsbuku, Instagramu, Tviteru itd, pridruži se održavanju prisustva Kluba putnika na društvenim mrežama. 

Ako volite da skitaš i istražuješ i pritom svoja iskustva oblikuješ u nešto novo - bile to priče, crteži, filmovi, mape, zvučni zapisi ili nešto deseto - Klub poslanika te poziva da radite zajedno.

Kako to izgleda u praksi?



Klub putnika nema hijerarhiju, rokove, spiskove radnih zadataka i obaveza. Svi članovi su volonteri, i svako sam bira u kojoj meri želi da se angažuje, šta tačno želi da radi, i koliko će taj angažman trajati. Svi ravnopravno predlažemo ideje i zajednički se dogovarate oko njihove realizacije.

S obzirom na to da udruženje funkcioniše uglavnom preko interneta, nije bitno gde se nalaziš, čime se baviš, ni koliko imaš godina. 

Ukoliko želiš da se pridružiš Klubu poslanika, možeš se prijaviti ovde

Najnovije