Volontiranje

Volontiraj na [Forumu socijalnih inovacija 2021]

Volontiraj na

Želiš da stekneš iskustvo u organizaciji regionalne konferencije? Zanima te tema socijalnog preduzetništva? Želiš da stekneš nova i značajna poznanstva? Postani deo tima koji će organizovati osmi po redu Forum socijalnih inovacija.


 Stekni teorijsko i praktično iskustvo u organizaciji najveće godišnje konferencije o socijalnim inovacijama u zemlji i regionu i poveži se sa ljudima koji dele tvoja interesovanja! 

O čemu se radi? 

Forum socijalnih inovacija je najveća regionalna konferencija o socijalnom preduzetništvu i socijalnim inovacijama koja se 9. i 10. septembra održava u Beogradu, osmu godinu zaredom. Ona je mesto susreta organizacija civilnog društva, socijalnih preduzeća, kompanija, investitora, institucija, studenata, mladih preduzetnika i svih onih koji veruju u solidarnost, proaktivnost i zajedništvo kao recept za pravednije društvo. Izuzetno bogat programski sadržaj ovogodišnje konferencije obuhvataće panel diskusije vodećih regionalnih stručnjaka, socijalnih preduzetnika/ca i mladih socijalnih preduzetnika/ca, prezentacije primera dobre prakse u različiti sektorima i interaktivne radionice. 

Forum socijalnih inovacija je tokom prethodnih sedam godina posetilo preko 800 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora iz 16 zemalja. Ukoliko želiš da se više informišeš o konferenciji i organizatorima , poseti sajt klikom ovde ili pogledajte fotografije na našem Facebook profilu. 

Ovogodišnji Forum socijalnih inovacija organizuju Smart kolektiv i RISE projekat. SIF2021 održava se kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID Srbija, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, Smart kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. RISE regionalni forum deo je projekta RISE - Regionalnog inkubatora za socijalno preduzetništvo. Projekat RISE razvija i nadgleda konzorcijum koji čine Pulse (SOS Group), Omladinska mreža jugoistočne Evrope (SEEYN), Institut Francais i Francusko-nemačka kancelarija za mlade (OFAJ) a podržavaju Agence Française de Développement (AFD) i Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO). 

Zašto da se prijaviš? 

Učešće u organizaciji SIF-a daje ti šansu da otkriješ šta to znači biznis sa svrhom i na koji način socijalno preduzetništvo može biti alat za rešavanje društvenih problema i izazova. Imaćeš mogućnost da se upoznaš i povežeš sa ljudima koji su kreativni, inovativni i željni da svoje iskustvo o socijalnom preduzetništvu podele sa drugima. Pored toga, steći ćeš vredno profesionalno iskustvo u organizaciji događaja, radeći zajedno sa dinamičnim timom stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti. 

Šta dobijaš?
  • Iskustvo učešća u pripremi i realizaciji regionalne konferencije; 
  • Priliku da sarađuješ sa dinamičnim timom kreativnih ljudi i obogatiš svoje profesionalno iskustvo; 
  • Upoznavanje sa socijalnim i mladim preduzetnicima iz Srbije i regiona koji su pokretanjem svog poslovanja pokrenuli i promenili svoje zajednice na bolje. Inspiracije i motivacije za tvoje ideje ovde će biti na pretek. 
  • Upoznavanje sa konceptima socijalnog preduzetništva i design thinkinga kroz radionice za mlade i volontere konferencije; 
  • Po završetku konferencije dobićeš potvrdu o obavljenom volonterskom angažmanu. 
Koja je tvoja uloga? 

Volonterske pozicije su hosting, logistika, izveštavanje i komunikacija. Izabrani volonteri će dobiti detaljne obuke za svoje pozicije. 

Važni datumi

  • Rok za prijavu je 25.avgust;
  • Dve info radionice za izabrane volontere će se održati u periodu od 25. avgusta do 6. septembra i prisustvo je obavezno za sve članove volonterskog tima. Na sastancima će biti dogovorene pozicije i datumi angažovanja volontera;
  • Datumi volontiranja na konferenciji su 9. i 10. septembar.

Septembar u Kulturnom Centru GRAD u Beogradu. Kako da se prijaviš? Ukoliko vidiš sebe kao deo ovogodišnje SIF ekipe i znaš da možeš biti na raspolaganju svih ovih datuma, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara: LINK 

Za više informacija možeš da nas kontaktiraš putem mejla na office@smartkolektiv.org

Najnovije