Zabava

Pet koraka do popularnosti u društvu – samo za devojke

Pet koraka do popularnosti u društvu – samo za devojke

Biti kul je ponov kul! Prati ovih pet koraka koje ti Mingl preporučuje, i tvoj nivo kulnosti će se sigurno povećati, a pri tom ćeš ostati dosledna sebi.

Dakle:

1. Kreiraj svoj prepoznatljiv stil ali budi uvek u korak sa modom

Internet je prepun modnih blogova, prelistaj ih i vidi šta je u trendu, sigurno već nešto od toga imaš u svom ormanu. Okej, jasno je da te neka od tih modnih blogerki iritira, ali sigurno ima bar jedna koja ti je okej, a čiji ti saveti mogu pomoći. Potražiti savet od nekoga ko to dobro radi nije glupo ni bezveze, naprotiv. I najveće zvezde u Holivudu imaju svog modnog savetnika.

Za dobar stil zaista ne treba mnogo novca, ukoliko se potrudiš i ukoliko se i sama u tome osećaš dobro, sigurno ćeš dobro i izgledati.

Skupo ne znači uvek i lepo! To sigurno znaš i sigurno si primetila da ona tamo iz VI2 nosi prefensi garderobu a stila nigde. O tome ti pričamo.

Posećuj redovno butike i prati sniženja (sezonske rasprodaje, itd..), postoji mnogo sajtova za prodaju odeće i obuće koji su takođe veoma povoljni. Iskustvo pokazuje da ćeš uglavnom naći dobar komad odeće kad tražiš namenski nešto sasvim drugo, a naravno to drugo nećeš naći.

I da, veoma važno, uvek kupuj svoj broj. Da, da, znamo, majica je super, i mnooogo ti se sviđa. Veruj na reč, nećeš je nositi. Biće ti pretesna pa će te stezati kad pojedeš burek, ili će ti visiti ko piletu sise. Dakle, ima drugih majica u tvom broju, samo produži.

Ne plaši se boja. Žuto i ljubičasto, crveno i zeleno...Zašto da ne? U poslednje vreme je popularna crna, i većina devojaka je nosi. Crna je naravno okej, ali nije sahrana 24/7. Veruj nam, boje osvežavaju stil. Pogotovo kad malo zahladni pa svi u nešto tamno, a ti lepo žuto i osveži dan.

„Volim da izgledam uglađeno i ženstveno, ali uvek dodam element masculine stila svom izgledu. Zapravo, najvažnije je da se osećate udobno u tome što nosite.“- O. Palermo

2. Vodi računa o higijeni

Neguj svoju kožu i kosu, vodi računa o zdravlju svojih zuba i sređuj nokte. Prirodna lepota i nega ne može da se zameni ničim drugim.

Hidriraj svoju kožu iznutra unosom dovoljne količine tečnosti u organizam, preporučuje se 2 l vode dnevno (znamo da je mnogo i da ćeš da visiš u WC-u ko baba sa slabom bešikom, tako da možeš makar 1 litar).

Na tržištu takođe postoje i razne kreme za telo, za različite tipove kože (suvu, masnu i normalnu), redovnim mazanjem kreme koja odgovara tvom tipu, koža će ti izledati veoma odnegovano i lepo. E da, a kad smo kod toga, probaj čak i sa kokosovim uljem, imaš ga u većini apoteka. Jeste malo skuplje u startu nego neke kreme za telo, ali trajaće ti nekoliko meseci jer se stavlja vrlo malo.

Redovno peri kosu i ne češljaj je odmah posle pranja, kako je ne bi iskidala. Naravno, nemoj preterivati. Ako ti se kosa ne masti toliko, nema potrebe da je pereš svaki dan, pogotovo ako je ne sušiš prirodnim putem. Fen dosta oštećuje kosu, ali je nažalost nužan, pogotovo u hladnim danima. Stoga, izbegavaj da držiš fen direktno usmeren ka kosi i ne uključuj ga na najjaču tempreraturu. Sušićeš je malo duže, ali ćeš svojoj kosi učiniti uslugu.

Ukoliko želiš da ti kosa miriše, uzmi svoj omiljeni parfem i namiriši se iza ušiju.

Ako misliš da će kosa brže da ti raste ako retko ideš kod frizera, varaš se. Redovno skraćuj krajeve kose, makar malo. Pusti je da diše i osveži je, pogotovo sad nakon leta, kad je sunce oštetilo.

Higijena zuba je naravno veoma bitna. Peri zube temeljno, nemoj samo da zbrzaš. Naravno, ne možeš protiv gena, ali makar uradi ono što je do tebe. Uz četkicu upotrebljavaj i konac za zube, jer sama četkica ne može sve dobro da iščisti. I naravno, redovni pregledi kod čika zube su obavezni. Nemoj da dozvoliš da ostaneš bez zuba već u dvadesetim.

Istraživanja pokazuju da upotreba duvana može biti jedan od glavnih uzroka razvoja i napredovanja bolesti desni. Takođe, nepravilna ishrana – slatkiši i napici sa dodatkom šećera podstiču razvoj plaka. Ne moraš skroz da ih izbaciš, ali ih svedi na razumnu meru.

3. Šminkaj se

Kad je u pitanju šminka, postoji mnogo tutorijala koji pokazuju kako se to radi skoro pa profesionalno. Pogledaj neki, sigurno će ti koristiti. Naravno, ti znaš najbolje šta ti stoji, ali nije na odmet pokupiti poneku caku.I zapamti, manje je više. Koristi blage pudere i stavi malo maskare i sjaja. Za opuštenu dnevnu varijantu, to je sasvim dovoljno. Neki kažu najlepše je prirodno, odnosno bez imalo šminke, no ti svakako odluči šta se tebi najviše dopada. Na kraju, ko bi mogao odoleti onom slatkom roze rumenilu?

Ukoliko ne voliš da nosiš puder, postoje razne BB kreme, koje su kombinacija hidrantne kreme, zaštite od sunca, umirujućih sastojaka i toniranih krema. Veoma su pogodne za letnje dane a efekat je isti kao i sa puderom.

Nemoj praviti masku od pudera, ukoliko imaš puno akni. Možeš iskoristiti korektor pre stavljanja pudera, koji ćeš naneti na aknu, on istovremeno deluje terapijski. Poseti dermatologa, sigurno će ti pomoći da ublažiš probleme.

4. Budi štreber

Dobre ocene nisu samo za one koji uče sve napamet i nemaju život. Ako se malo potrudiš, čitaš sa razumevanjem i učiš redovno, nećeš doživeti blam dok crveniš jer ne znaš da odgovoriš na pitanje. Takođe, urađen domaći zadatak znači slobodan odmor dok ostali prepisuju iz tvoje sveske. Pritom, znaš da je sve kako treba u svesci, jer ipak si ga ti uradila.

5. Poslednje, ne i najmanje važno - budi dosledna u svojim stavovima

Nemoj da se plašiš da imaš mišljenje. Ako ti se nešto ne dopada, reci to jasno i glasno. Ne prisvajaj tuđe stavove, zbog pritiska okoline i svojih drugarica. Dakle, upoznaj sebe kako bi postala jača, i samo napred. Možda ćeš imati stav koji se nekom neće svideti, ali to je sasvim normalno i poželjno. Ne možemo biti saglasni sa svim ljudima u svojoj okolini. Nekoga moramo i da ne volimo. :)

Autorka: Dunja Banjac

Najnovije