Zabava

Top 10 horor filmova

Top 10 horor filmova

Dočekali smo još jednu Noć veštica. Ukoliko nisi pripremio/la kostim i odlučio/la si da veče provedeš kod kuće, u čast praznika, pogledaj neki od, po mom mišljenju, najboljih filmova horor žanra. Okupi društvo i plašite se zajedno. Strah je zdrav! 

1. THE CONJURING (2013)

Istraživači paranormalnih dešavanja, Ed i Loren Voren, odlučuju da pomognu porodici koja je terorisana od strane zlih sila u njihovoj kući na farmi. Film je pun uzbudljivih scena i zbog neke od njih će ti se sigurno podići kosa na glavi. Glumačku ekipu čine Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston i mnogi drugi, a reditelj je James Wan.

2. THE EXORCISM OF EMILY ROSE  (2005)

Mlada devojka, studentkinja Emili Rouz, je zaposeta od strane demonskih sila i tada počinje njena borba za život uz pomoć porodice i sveštenika. Film je rađen po istinitoj priči. Glavna uloga pripala je glumici Jenifer Carpenter, a reditelj je Scott Derrickson.

3. DELIVER US FROM EVIL (2014)

Mladi policajac istražuje niz zločina koji su pogodili Njujork. Vremenom shvata da su ti zločini povezani sa natprirodnim silama, pa se udružuje sa sveštenikom koji je specijalista za egzorcizam, kako bi zlu koji ih teroriše stao na put. U glavnim ulogama su Eric Bana i Edgar Ramirez, a reditelj je već pomenuti Scott Derrickson.

4. DRAG ME TO HELL (2009)

Na mladu devojku, službenicu u banci, ciganka je bacila kletvu. Sada mora da nađe način da otera od sebe demona koji je tom kletvom prizvan ili će biti odvučena u pakao. Glavne uloge su pripale Alison Lohman i Justin Long – u dok je reditelj Sam Raimi.

5. LIGHTS OUT (2016)

Da li si se ikada zapitao šta se može desiti kada isključiš svetlo? Mlađeg brata glavne junakinje počeo je da proganja isti duh koji je napadao i nju kada je bila dete. Sada ona mora da reši zagonetku njegovog pojavljivanja, kako bi spasila život svog brata. U glavnim ulogama Teresa Palmer, Gabriel Bateman i Maria Bello, reditelj je David Sandberg.

6. MAMA (2013)

Mladi bračni par usvaja dvoje dece svojih preminulih nećaka koja su se dugo vodila kao nestala kada shvataju da je sa njima u kuću došlo i veliko zlo… Glavne uloge Jessica Chastain, Nikolaj Coster – Waldau, Megan Charpentier, dok je reditelj Andres Muschietti.

7. THE AMITYVILLE HORROR (2005)

Nakon useljenja u novu kuću, žena primećuje nagle promene u ponašanju svog muža. Ono čega nisu bili svesni je da njihova kuća ima veoma mračnu istoriju koja preti da se ponovi… U glavnim ulogama Ryan Reynolds, Mellisa George i Jimmy Bennett, reditelj je Andrew Douglas.

8. THE PURGE (2013)

Kakav bi svet bio kada bi na jednu noć bili dozvoljeni svi zločini?  Ako te zanima odgovor na ovo pitanje, onda je ovo je definitivno film koji moraš pogledati. Glavne uloge Ethan Hawke, Lena Headey i drugi, reditelj je James DeMonaco.

9. THE EXORCIST (1973)

Od kako je izašao ovaj film se svrstava u jedne od najstrašniji horor filmova ikada. Radnja filma se zasniva na spašavanju devojčice koje su zaposele demonske sile. Borba sveštenika i majke za njen život i mnoge užasavajuće scene su definitivno ono što ga i nakon toliko godina drži na tronu. U glavnim ulogama Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair, reditelj William Friedkin.

10. SILLENT HILL (2006)

Majka odlazi u potragu za poreklom svoje usvojene kćerke u nadi da će tako smiriti njene noćne more. Potraga je vodi u malo mesto po imenu Sillent Hill. Međutim, ono što će tamo otkriti premašiće sva njena očekivanja… Film ima dva dela i oba zaista ne bi trebalo da gledaš sam/a. U glavnim ulogama Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean, reditelj je Christophe Gans.

Autorka : Milica Zubac

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije