Zabava

Bilbordi u Novom Sadu

Bilbordi u Novom Sadu

Ne služe bilbordi samo za promovisanje različitih kompanija i njihovih brendova, za najave različitih dešavanja i sl.

Ne služe, bar kada je u pitanju Novi Sad koji već drugu godinu zaredom realizuje projekat: Učim + znam = vredim čiji je pokretač Udruženje za promociju društvene odgovornosti. Čak preko 120 đaka sa područja Novog Sada našlo se na bilbordima i zaista ovo je najljepša poruka koju Novi Sad šalje svima, jer ima čime da se ponosi, jer ova poruka vrijedi.

Srbija ima malde, talentovane, intelektualne ljude, a ovo je oblik podrške njima!

Kome pripadaju bilbordi?

Osim individalnih ostvarenja učenika, na bilbordima našli su se i dva hora i dva učenička tima. Svi oni su ostvarili uspjeh na pojedinačnima državnim i međunarodnima takmičenjima. Ove godine pozivu se odazvalo 14 škola i to 7 srednjih i 7 osnovnih. Ova akcija treba da se proširi i na opštine Srbobran i Sremski Karlovci, dok će opština Temerin panoe sa najboljim đacima dobiti sredinom decembra. Takđe, treba naglasiti da se imena učenika Alekse Žigića, Maje Varge i Nikole Spasića nalaze po drugi put na bilbordima, što znači da su oni postigli izvanredne uspjehe i ove i prošle godine.

Riječ organizatora

"Udruženje za promociju društvene odgovornosti pokrenulo je ovu akciju sa ciljem da, uz podršku Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava u mestima gde se projekat realizuje, podstaknemo pozitivne društvene vrednosti i ohrabrimo najbolje i najmlađe među nama da budu aktivni učesnici ove kampanje"[1]. Cilj projekta je da istakne uspjeh najboljih učenika, da da motivaciju svim mladim ljudima za napredak, kao i da se naglasi vrijednost i značaj obrazovanja. Projekat podrazumijeva uspjehe učenika u školskoj 2015/2016. godini na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz oblasti nauke i umjetnosti.

Autorka: Kristina Topić

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.


[1] Preuzeto sa ovog sajta

Najnovije