Zabava

Metallica „Hardwired...to Self-Destruct“

Metallica „Hardwired...to Self-Destruct“

Posle osam godina išečkivanja Metalika se pojavila sa novim albumom - „Hardwired...to Self-Destruct“.

Dupli disk pojavio se 18. novembra. Fanovi su konačno dobili priliku da čuju ono na čemu se radilo. Kao singlovi pojavila se naslovna „Hardwired“, a za njom i „Moth into flame“ i „Atlas, Rise“, sve tri su najavljivale odličan album, a objava i ostalih pesama je to potvrdila. Mesec dana nakon pojave albuma mišljenja su podeljena.

Neki tvrde da je ovo pokušaj vraćanja korenima, oživljavanje stare slave, upoređuje se sa prvim pesmama i da li nosi istu energiju. Drugi su puni entuzijama i hvale album na sva usta. To je okej, muzika se razvija, stoga sagledajmo stvari iz perspektive sadašnjice: da li nas pesme „rade“ ili ne.

„Hardwired“ je ono što se od Metalike i očekuje - besan ton i mnoogo treša! Zarazna je i sa razlogom nosi ime albuma.  Sigurno će vas prodrmati!

„Am I a savage“ „Halo on fire“ i „Now that we are dead“ obeležene su progresivnijim zvukom i jačinom, što će fanovi progresive sigurno obradovati.

„Spit out the bone“ jedna je od najjačih stvari na albumu što po energiji i količini treša koju nosi što po krajnje zanimljivom spotu koji najavljuje apokalipsu.

U većini spotova za album žene su protagonisti, sve one su borci kao što je predstavljeno u „Halo on fire“ i „Confusion“, koja takođe ulazi u krug moćnijih pesama sa albuma.

Treba istaći i pesmu „Murder one“ koja je posvećena Lemiju Klimsteru, frontmenu grupe „Motorhead“ koji je preminuo krajem 2015. Pesma je svakako dostojna onoga kome je posvećena, a u tekst su uneti i naslovi Lemijevih pesama.

Možemo reći da je ovo povratak na velika vrata. Momci su dostigli prvo mesto na Bilbordovoj listi top 200 albuma i to šesti put, što ipak nešto govori! Verni fanovi su album sigurno već preslušali, ali i oni kojima je Metalika poznata samo imenom treba da preslušaju „Hardwired...to self Destruct“.

Hedbenging je zagarantovan!

Autorka: Bojana Cvejanov

Fotografija je preuzeta odavde.

 

Najnovije