Zabava

Muzika za novogodišnje praznike

Muzika za novogodišnje praznike

Nova Godina i Božić se bliže, novogodišnje jelke su već okićene, ali za pravu prazničnu atmosferu potrebna je i muzika. Mingl ti preporučuje najbolje novogodišnje albume i numere, koji će uneti pravi praznični duh u tvoj dom!

„Pretty Paper“ je album tradicionalne božićne muzike, izvođača Vilija Nelsona. Ovaj album sadrži 12 pesama. Opuštajući zvuci gitare, u pesmama kao što su Blue Christmas, Silent Night i White Christmas uz šoljicu čaja sa cimetom, začiniće tvoje zimsko veče posebnom čarolijom.

Thank God It's Christmas, ova božićna pesma Britanskih rock legendi Queen-a, ižašla je 1984. godine, ali se nije našla ni na jednom studijskom albumu ove grupe. Pesma je provela šest nedelja na UK top listama tokom božićnih praznika 1984. i novogodišnjih 1985.

Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight) je prva božićna pesma koju su rock ikone Ramones napisali. Pojavila se 1987. godine na B strani singla “I Wanna Live”. Tek kasnije ova božićna numera je zapažena i dobija veoma pozitivne kritike slušalaca.

Arian Grande, američka pevačiva otpevala je obradu božićne numere Last Christmas, čuvenog britanskog pop dua „Wham“. Ova pesma je prva u nizu serije prazničnih pesma koje je Grande objavila, ona je čak izmenila i tekst u jednom delu numere kako bi dobila ovu interesantnu božićnu pesmu.

Please Come Home for Christmas, izvođača Bon Jovi-a, osvojila je mnoge simpatije publike. Bon Jovi, u spotu ove pesme pojavljuje se sa Sindi Kraford.

Nezaboravna pesma Maraje Keri All I Want for Christmas jedna je od pesama svih vremena.

Let it Snow zimska himna izvođača Dean Martina koja je namenjena svim romantičnim dušama.

Pevač Justin Biber, objavio je nekoliko božićnih pesama Christmas Eve, Christmas Love i druge, koje su omiljene među tinejdžerima/kama.

Ukoliko si ljubitelj/ka španske muzike, evo nekoliko numera koje se mogu čuti u španskim tržnim centrima, na ulicama i prodavnicama za vreme praznika, među najpoznatinim pesmama nalaze se: Campana sobre campana, Los peces en el río, El tamborilero, Noche da Paz i druge.

Ako bi radije neku muzičku božićnu listu, uvek možeš da odeš na Deezer, u okviru čega ti je besplatno dostupna njihova Christmas lista. Tu možeš odabrati različite žanrove, kao što su džez, rok, indie i druge. Ništa kao Frenk Sinatra i „Let it snow“, koja je nalazi na njihovoj džez Christmas listi.

Autorka: Dunja Banjac

Fotografije ja preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije