Zabava

Novi filmovi u 2017. godini

Novi filmovi u 2017. godini

Prethodna godina je bila prava poslastica za ljubitelje filma, a prema naslovima koji su najavljeni za ovu godinu čini se de će 2017. biti još bolja!  Očekuje se nekoliko nastavaka već omiljenih franšiza, nekoliko rimejkova i ekranizacija popularnih romana, ali i mnogo svežih naslova koji čekaju svoje obožavaoce.

Underworld: Blood wars već se pojavio početkom januara, predstavlja peti deo sage o ratovima vampira i vukodlaka, sa dobro poznatom Selene koju već deset godina igra Kate Beckinsale.

Resident evil: The Final chapter je finale franšize o Alis koja pokušava da spase ono što je preostalo od ljudskog roda i konačno pobedi T-virus koji preti da ga istrebi.

Logan poslednje poglavlje o Vulverinu. Trejler najavljuje film nabijen emocijama i akcijom, Hju Džekmen će još jednom isukati kandže i boriti se sa nemilosrdnim sistemom za opstanak mutanata. Iz Marvelove radionice na listi će se još naći i Thor: Ragnarok, Spiderman: Homecoming i Guardians of te Galaxy Vol.2 , nastavci koji najavljuju dobru priču i još bolju akciju sa dobro poznatim junacima.

Iz DC univerzuma stiže na platna Wonder Women početkom juna, a Justice league je najavljen za novembar.

Power Rangers je još jedan film o tinejdžerima superherojima, borcima protiv zla koje preti da uništi planetu. Bazirana na seriji koja je bila popularna devedesetih, priča o  Moćnim Rendžerima je već doživela nekoliko filmskih adaptacija, ali sveža krv i novi protivnik mogu da ponude nešto publici. 

The Great wall koji stiže u februaru, nosi novu priču o Kineskom zidu. Ispostavlja se da on nije štitio imperiju samo od ljudskih već i drugih, mnogo opasnijih neprijatelja.

Jedan od filmova koji najavljuju uspeh ove godine je i Ghost in the shell, film snimljen po istoimenoj mangi iz 1995. Radnja je smeštena u budućnost, a prati borbu policajke kiborga koja se suočava sa misterioznim hakerima.

U 2017. Romani Stivena Kinga se vraćaju u bioskopske sale. It, priča o  zlu koje se pojavljuje u obliku klovna i hrani se strahom svojih žrtava biće prava poslastica za ljubitelje horora.  Dark tower baziran je na događajima i likovima iz Kingove sage o Mračnoj kuli, seriji od osam romana koji prate revolveraša i njegove dugodvštine na pohodu na kulu.

Posle više od trideset godina Blade runner dobija svoj nastavak. Distopijska priča o policajcu lovcu na odbegle Replikante (fabrički proizvedene ljude) započeta 1982. dobija svoje razrešenje u oktobru ove godine. Harisonu Fordu će se u filmu pridružiti Džared Leto i Rajan Gosling. Blade runner 2049 se očekuje u bioskopima od oktobra.

Ljubitelji Diznijevih filmova, spremite se! Dugo očekivana filmska adaptacija Lepotice i zveri (Beauty and the beast) stiže u bioskope u martu. Ulogu zaljubljenice u knjige, Bel, preuzela je Ema Votson dok zver igra Ben Stivens. Trejler obećava divne kostime i scenografiju, a sama priča je svima poznata.

Vesela ekipa iz Škotske se ponovo okuplja! Trainspotting 2, isti ljudi dvadeset godina kasnije. Da li se išta promenilo? Kako se Rentboy, Spud i ostali snalaze kao potpuno odrasli saznaćemo u ovom nastavku filma koji je devedesetih izazvao burne reakcije i kritike i publike. Film je premijerno prikazan 27. januara, a kod nas stiže 16. februara u okviru PlayUK festivala.

Roman Koliba Vilijema Pola Janga osvojio je srca čitalačke publike i nekoliko književnih odlikovanja, a sada je dobio i filmsku adaptaciju. Koliba (The shack)  je mesto na kome se sastaju bog i čovek, mesto na kom se dobija odgovor na pitanje: kako preboleti smrt voljene osobe.

FEST se i ove godine može pohvaliti bogatim programom i žanrovskom raznolikošću. Prikazivaće se filmovi iz Nemačke, Rusije, Meksika, Srbije, Hrvatske, Amerike, Španije i drugih zemalja. Stoga nemojte propustiti priliku da pogledate film Džima Džarmuša Paterson, posvećen mladom pesniku koji nosi ime svoga grada.  (M)Učenik, koji stiže iz Rusije, sigurno će se dopasti onima koji se bore sa pitanjima o moralu, dobroti i istini. Jackie, film o Prvoj dami, udovici obožavanog Džona Kenedija, ispričaće priču o nošenju sa gubitkom i teškoćama koje breme titule Prve dame nosi sa sobom. Mlečni put Emira Kusturice otvoriće ovogodišnji festival, film obećava gorko-slatku priču o životu u Kusturičinom stilu. Naravno, tu su još i Moonlight, Nocturnal Animals, Manchester by the Sea, The Salesman, a za zatvaranje Skorsezeov film Silence. Ne propustite da pregledate kompletan repertoar festivala, jer je FEST prava prilika da se upoznate sa filmovima i pričama iz drugih kultura.

Čini se da je 2017. prava godina za ljubitelje akcije i superheroja, ali ni drame ne izostaje, publika neka rezerviše svoje karte na vreme!

Autorka: Bojana Cvejanov

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije