Akademija ženskog liderstva i Medijski centar BETA: Devojke imaju reč

Cilj ovog projekta koji sprovode Akademija ženskog liderstva i Medijski centar BETA, je da aktivno doprinesu borbi protiv rodnih stereotipa, diskriminacije žena i izgradnji društva jednakih mogućnosti. On je namenjen unapređenju rodne ravnopravnosti i položaja mladih žena u društvu.

Takođe žele da okupe mlade devojke i podstaknu ih na aktivizam u lokalnoj zajednici. Ovaj projekat je izuzetno značajan jer će aktivnostima na projektu raditi na popunjavanju informativne praznine koja postoji u obraćanju primarnoj ciljnoj grupi, a tiče se rodne ravnopravnosti, profesionalnih i vrednosnih uzora i veće zastupljenosti žena u medijima i podsticanju aktivizma. Kroz aktivnosti će proširiti spektar profesionalnih mogućnosti za mlade devojke na oblasti koje su tradicionalno percipirane kao „muške“.

Akademija ženskog liderstva je istoimena organizacija civilnog društva nastala kao prirodni nastavak programa podrške ženama aktivnim u javnom životu koji je pokrenut 2011. godine. Osnovali su je CPŽ, BFPE i CMV. Ona okuplja političarke i aktivistkinje i nudi im priliku da unaprede svoja znanja i veštine ali i da se povežu kako bi se zajedno borile i zastupale ženska ljudska prava do ostvarivanja pune ravnopravnosti.

Žene koje su pohađale program kasnije su vidljivo uticale na javni život u svojim sredinama, pokazujući na delu da žene mogu ravnopravno sa muškarcima da donose odluke, stekle su samopouzdanje i motivisale i druge žene da se politički aktiviraju.

Medijski centar Beta je neprofitna organizacija posvećena unapređivanju demokratskih procesa, promociji ljudskih prava, regionalne saradnje i razumevanja, borbi protiv korupcije, osnaživanju mladih, zaštiti osetljivih grupa i jačanju nezavisnih medija u regionu.

Betinina uređivacka politika je nezavisna od političkih i ekonomskih pritisaka, zasnovana na poštovanju prava, etičkog kodeksa i najviših standarda novinarske profesije. Njen cilj je pravovremeno, objektivno i profesionalno izveštavanje o svim važnim događajima u Srbiji, regionu i svetu.

Betinu reputaciju pouzdanog izvora informacija potvrđuju korisnici njenih usluga u zemlji i svetu. Servisi Bete su nezamenjiv izvor za većinu relevantnih medija u Srbiji i regionu, dopisništva vodećih svetskih medija, diplomatski kor, brojne organizacije, institucije i privredu.