LUL FM: Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike mladih

U okviru LUL FM ciklusa emisija o mentalnom zdravlju mladih, razgovarali smo sa psihološkinjom Sarom Dojčinović iz organizacije PIN (Psychosocial Innovation Network).

Povod gostovanja je PINovo izdanje Priručnika za rad sa mladima Mentalno zdravlje, socijalna dobrobit i zdrave navike mladih. Cilj priručnika je pružanje polazne tačke za uvođenje ili unapređenje rada sa mladima i namenjen je svima, od omladinskih radnika, preko nastavnog osoblja do roditelja.

Osim o samom priručniku, razgovarali smo i o očuvanju mentalnog zdravlja i kapaciteta ljudi koji rade direktno sa mladima, jer se izazovi sa kojima se suočavaju mladi konstantno menjaju i usložnjavaju.

Takođe, dotakli smo se i rada i dostupnosti kancelarija za mlade i njihove uloge u očuvanju mentalnog zdravlja i umrežavanja mladih.

Zaključile smo da je dug put pred nama i da postoji još mnogo aspekata na kojima treba raditi da bi se mladi osećali podržano, ali da je sve više partnera i organizacija koje prepoznaju značaj dobrostanja mladih.

Emisiju možete poslušati na Mixcloudu.

 

 

Izvor: Lice ulice

FOTO: Unsplash