Fond za ulaganje u medije (MDIF) otvara poziv za prijave u Srbiji

Fond za investiranje u medijski razvoj MDIF Western Balkans Fond, pokrenuo je stratešku inicijativu koja koristi investicione i medijske savetodavne usluge kako bi podstakao rast i istrajnost nezavisnih medija u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji.

Fond investira kapital i upravljačko znanje u inovativne startape i medijske projekte u fazi rasta, koji prolaze kroz digitalnu transformaciju, kao i u zaštitu nezavisnih medija od pritisaka.

Direktorka fonda, Jelena Milošević, kazala je da podržavaju razvoj snažnih, finansijski i urednički nezavisnih medijskih organizacija koje podstiču napredak društva.

Uzbuđeni smo što otvaramo naš prvi poziv za prijave za ulaganje u vlasnički kapital nezavisnih medija i digitalnih platformi duž spektra rane faze razvoja koje proizvode vesti u javnom interesu, suprotstavljaju se informacionom siromaštvu ili promovišu odgovornost i debatu. Ova prilika se poklapa sa našim angažmanom da podržimo inovativne inicijative koje oblikuju medijski pejzaž Zapadnog Balkana, navela je Milošević.

Fond se fokusira na tri vrste investicija:

Inovativni startapi, uključujući digitalne i inovativne načine distribucije sadržaja, kao i alate i tehnologije koje podržavaju proizvode i usluge koji povećavaju sposobnost građana da pristupe informacijama.

Rast nezavisnih medija u digitalnoj transformaciji koji prolaze kroz promenu poslovnog modela.

Investicije usmerene na zaštitu nezavisnih medija sa potencijalom dugoročne održivosti putem uspešnog digitalnog razvoja, inovacija i drugih strategija rasta.

Prijave se zatvaraju u ponoć po srednjoevropskom vremenu, 15. maja 2024. godine.

Više o programu, kriterijumima i načinu prijavljivanja za finansiranje možete pronaći OVDE.

 

Izvor: N1

Naslovna fotografija: Rochak ShuklaFreepick