Kakvi su uslovi saobraćaja u Boru za mlade vozače? - iz ugla instruktora vožnje

Kakvo je stanje saobraćaja u Boru i kako to mladi vozači danas pristupaju vožnji, najbolje znaju stručna lica i oni koji upravo buduće vozače pripremaju za “ulicu”. Iz tog razloga razgovarali smo sa Igorom Jevtićem, momkom koji kao instruktor vožnje svakodnevno prenosi svoje znanje novim vozačima u Boru.

Foto: Freepik

Igor je instruktor vožnje već nekoliko godina, svoje iskustvo stekao je kroz rad u beogradskim i borskim auto-školama, a kroz razgovor nam je jasno izneo svoje mišljenje o kvalitetu saobraćaja u Boru i okolini, naznačio kakve sve propuste vozači na ulicama u Boru često ponavljaju, dao neke značajne predloge šta je potrebno učiniti kako bi se saobraćaj u Boru poboljšao i pre svega približio mladima, kako je to danas raditi sa mladim vozačima i koji su to najčešći izazovi sa kojima se mladi vozači susreću.

Nije česta prilika da direktno od jednog instruktora vožnje možemo čuti kako se to mladi vozači snalaze danas u vožnji. U razgovoru sa Igorom smo mogli čuti neke veoma značajne detalje koji bi mogli svakom mladom čoveku pomoći da lakše razume značaj same vožnje, kao i na koji način je potrebno pristupiti jednoj ovakvoj aktivnosti.

O saobraćaju je sa mladima potrebno svakodnevno govoriti, pre svega kod kuće, zatim i u školama, jer će samo na taj način svaki potencijalni mladi vozač razumeti saobraćaj kao deo svačije opšte kulture.

Ceo intervju možete pogledati OVDE.

Rad medija Tebrizam podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

 

 

Izvor: Tebrizam

FOTO: Freepik