Dođi arhiva

Prva studentska trka u Beogradu: BRC UNIVERSITY RUN

Prva studentska trka u Beogradu: BRC UNIVERSITY RUN

foto: BRC Uni Run, vizual

Prva studentska trka BRC University Run (BRC UNI RUN) biće održana u četvrtak, 21. decembra u 20 časova na Dunavskom keju (Dorćol).

UNI Run je pilot projekat Beogradskog trkačkog kluba (BRC) nastao sa ciljem da postane tradicionalna aktivnost za studente.

Srđan Živojinović, glavni trener Beogradskog trkačkog kluba je o nastanku trke za studente rekao: Osetili smo potrebu kao začetnici rekreativne trkačke zajednice na našim prostorima, da se nađemo studentima kao podrška kroz fizičku aktivnost i pokret. Prepoznali smo momente u kojima studenti imaju neverovatnu želju za redovnim fizičkim aktivnostima, ali da im u velikim procentima nedostaje smernica i način na koji bi bili aktivni. Iz tog razloga, kao Beogradski trkački klub kroz University Run, želimo da osvestimo benefite trčanja na zdravstveni status svakog pojedinca u savremenom načinu života i motivišemo studente za pokret i druženje kroz trčanje.

Dužina staze koju će studenti trčati je 5 km i trči se po platou Dorćolskog keja.

Na trci mogu da učestvuju isključivo studenti i studentske organizacije, a nagrade će biti podeljene u sledeće kategorije: ženska, muška i nagrada za tri najbrojnije studentske organizacije (saveza).

Svi studenti se za trku mogu prijaviti putem LINKA. Cena startnine je 600 dinara i obuhvata startni broj, medalju, bandanu, okrepu na startu i cilju, fotografije sa trke, poklone partnera (robni pokloni i vaučeri). Broj takmičara je ograničen na 300.

Beogradski trkački klub je rekreativni trkački klub za sve one koji bi da počnu ili unaprede svoje trčanje. Istorija kluba počinje 2009. godine kada su osnivači kao pioniri rekreativnog trčanja sproveli prva organizovana otvorena grupna trčanja u Beogradu. 2011. godine je osnovan prvi trkački klub sa kojim je počela nova era trčanja u Srbiji i koji danas broji na desetine sličnih grupa i klubova u Beogradu i Srbiji.

Najnovije