Informiši se

#StayHome: Kako razvoj tehnologije utiče na klimatske promene?

#StayHome: Kako razvoj tehnologije utiče na klimatske promene?

O tome šta su podkasti, kako oni funkcionišu i na koji način se preuzimaju, pisali smo u prethodnom tekstu. Ovde takođe možeš naći i predloge podkasta koje možeš da poslušaš, a Mingl ti daje još jednu ideju kako da svakodnevni ritam života u kućnoj izolaciji učiniš interesantnijim.

Fusing Futures: Light Them Up je audio podkast Beogradske otvorene škole. Ciljna grupa podkasta su upravo mladi ljudi koje interesuje proniciljiv sadržaj i digitalna rešenja koja kreiraju nova tržišta. Sadržaj podkasta je okrenut globalnoj sceni i emituje se na engleskom jeziku, a promoviše inovatore sa Balkana i istovremeno, podstiče mlade da učestvuju u unapređivanju svojih lokalnih zajednica.

BOŠ među svojim alumnistima programa Studije budućnosti trenutno ima 1.269 osoba i upravo iz Alumni organizacije dolaze gosti svake epizode. Kako svi oni imaju veoma različite poslovne pozadine i sfere interesovanja, pritom su i aktivni članovi zajednica u regionu, njihovi uglovi dodaju veliku vrednost sadržaju podkasta.

U prvoj sezoni istraživaće se uticaj razvoja tehnologije na klimatske promene. Neka od pitanja kojim će se baviti je da li nam je tehnologija saveznik ili ne u smanjivanju posledica klimatskih promena; uobličavanje poslovnih strategija kako bi postale odgovornije prema životnoj sredini; uticaj fintech-a na klimatske promene; (neočekivana) digitalizacija usluga (npr. sistem održavanja aparata za gašenje požara) i druga.

Strukturalno, podkast je podeljen na sezone od osam epizoda u trajanju od po 20 minuta, a već posle prve odslušane episode, shvatićeš da ovo vreme prebrzo proleti. Svaka epizoda se sastoji iz dva dela: Razgovora o globalnom uticaju određene teme i o praktičnim rešenjima na kojima sagovornici podkasta rade.

Kako ti se ovo čini? Prva epizoda o sudbini životne sredine i uticaju interneta je spremna za slušanje i čeka te ovde i ovde. Čitava sezona će biti dostupna od marta do juna 2020. godine i na velikim podkast platformama kao što su iTunes, Google PodcastsSpotify i Stitcher. Sadržaj će biti distribuisan i preko platforme Sounder, koji je zamišljen kao pomoć kreatorima u čitavom procesu – hostingu, transkripciji, distribuciji, monetizaciji i merenju.

Već posle prve epizode, nestrpljivo ćeš čekati drugu, jer su teme veoma zanimljive, a slušajući podkast imaćeš osećaj kao da se i sam/a nalaziš u studiju. Kako bi uvek bio/la u toku, možeš da postaneš pretplatnik ovog podkasta, a novosti takođe možeš pratiti na Instagram, Tviter i Fejsbuk stranici BOŠ podkasta Fusing Futures: Light Them Up.

Na tebi je samo da ostaneš kod kuće, staviš slušalice i naučiš nešto novo dok sređuješ sobu ili ležiš u krevetu, a Mingl ti sprema još predloga kako da prekratiš vreme kod kuće, ponašajući se odgovorno.

Delovi teksta preuzeti su odavde.

Najnovije