Mingl kutak arhiva

Čitaj digitalno

Čitaj digitalno

Knjiga. Možda najpoznatija reč na svetu. Ona predstavlja neprocenjivu podršku u svim momentima naših života i uvek nas podstiče da dublje i praktičnije posmatramo mnoge stvari. 

Da bismo vas dodatno pozvali da čitate, pronašli smo odličnu promociju književnih onlajn izdanja na veb sajtu Svetske javne biblioteke koja u svojoj bazi raspolaže sa više od 2 miliona digitalnih knjiga. Oni su na svom zvaničnom sajtu napravili mogićnost da besplatno preuzmete 200 izdanja podeljenih u nekoliko kategorija:  dečije knjige, audio knjige, knjige prenesene na film i stručna literatura. 

Tako možete preuzeti Ezopove basne, Aladina i čarobnu lampu, Guliverova putovanja, Robina Huda, Robinzona Krusoa, avanture Toma Sojera, Knjigu o džungli ali i najpoznatija izdanja Homera, Viljema Šekspira, Džordža Orvela, Džejn Ostin, Agate Kristi i mnogih drugih.

Iako je literatura na engleskom jeziku, to uopšte ne treba da vas uplaši, štaviše, to može da bude odlična vežba s obzirom da se radi o klasičnom, književnom engleskom jeziku koji se lako može savladati.

Nažalost, izdanja su besplatna samo do 4. avgusta pa požurite i preuzmite sve što vam se čini zanimljivim.

Kliknite.

Najnovije