Mingl kutak arhiva

To i to vreme na tvom računaru

To i to vreme na tvom računaru

 

„Da li ste meteoropata?  Ako jeste, pratite vremensku prognozu koja vam sigurno može pomoći da bolje organizujete svoj dan. A ako ste depresivni..“

Koliko samo puta čuješ ovo pitanje, konstataciju ili savet?

Hajde svi da se pravimo da smo meteoropate, da nam kišno ili sunčano vreme smeta, da smo nervozni i da želimo malo da se opustimo. Možemo da odemo na Fejsbuk, Tviter, neki kul blog, da pročitamo koju vest, ili ne, ne. Hajde da pustimo svoju omiljenu pesmu i listamo neki magazin, čitamo knjigu ili stvaramo novu reč. Sve nam je dozvoljeno.

Pošto znamo da ćeš pre bilo čega što započneš da radiš morati da provedeš makar pola sata na svom računaru, preporučujemo ti program F.lux koji tvom ekranu može da donese sunce, kišu ili oblačno vreme. Pošto preuzmeš besplatan program na njihovom zvaničnom sajtu i završiš sa jednostavnom instalacijom, F.lux će te pitati u kom gradu živiš. Pošto uneseš ime određenog mesta, on će odmah prikazati zvaničnu temperaturu i stanje vremena u tom mestu i to nije sve. Sve prenosi na tvoj ekran.

To znači da:

- ako je sunčano, tvoj ekran zrači suncem

- ako je tmurno vreme, tmurno se ekranu piše

- ako je jutro, uživaćeš

- ako je noć, ekran dobija posebnu čar i stvara atmosferu pred spavanje (ovo je posebno bitno jer nećeš do kasno gledati u ekran, već u prozor svojih snova)

Programčić je vrlo zabavan, može da te inspiriše ali i da ti preporuči kako da se obučeš. Ne brini se, snega i vetra još nema! :)

 F.lux preuzmi ovde.

Najnovije