Mingl kutak arhiva

Šta je tebi stvarno važno?

Šta je tebi stvarno važno?

Šta je za mene sport – jer bez sporta se ne može.
Šta je za mene optimizam – kada gledam na kraju tunela.
Šta je za mene bliskost – moja intima.
Šta je za mene biti svoj – imati svoj imidž.
Šta je za mene prijatelj – neko čiju brigu cenim.
Šta je za mene neograničenost – Zar je potrebno da sputavate druge?
Šta je za mene kultura – kada postoji mesto gde mogu da čitam, slušam i budem svoj.

Često imaš priliku da pričaš sa društvom o mnogim temama koje te nerviraju a još češće imaš super rešenje i kul predlog kako da rešiš nešto što ti ne prija, nešto što može da bude i korisno i zabavno.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ (HOD) je u okviru projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ pokrenula je medijsku kampanju „STVARNO VAŽNO“ koja ima jasan cilj: promovisati iskrene vrednosti kod mladih ljudi. U okviru kampanje, pokrenut je specijalizovan veb sajt www.stvarnovazno.org koji poziva sve mlade ljude da kažu šta im je važno i koje su to pozitivne vrednosti koje žele da podele, ali i osete u društvu svojih vršnjaka.

U kampanju su uključene mnogobrojne ličnosti iz sveta sporta i kulture.


Šta ti možeš da uradiš?

Prati jednostavne korake, razmisli na šta želiš da usmeriš pažnju drugih ljudi, registruj se na stvarnovazno.org i napiši. Piši koliko god želiš puta. Prati svoju potrebu i doprinesu razvoju kampanje i stvaranju boljih uslova života za svakog mladog čoveka u Srbiji. Ne oduzima ti ni 5 minuta vremena, čak, niko ne mora da zna da si to ti. 

A onda?

Ako budeš kreativan, super sve osmisliš, pošalješ neku fotografiju i kratku priču, možeš da dobiješ priliku i igraš basket sa Divcem, pišeš sa Marčelom, plivaš sa Nađom Higl i Čavićem, ali i da ideš u pozorište sa Milošem Bikovićem, zvezdom Montevidea.

Fejsbuk stranica STVARNO VAŽNO je aktivna pa je prosledi svim prijateljima i ne zaboravi da ostaviš svoj „reply“.

Projekat je podržao USAID kroz program „Inicijativa javnog zagovaranja“ kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC). Beogradska otvorena škola i Mingl, i mnoge druge organizacije podržavaju ovu kampanju, pod okriljem Krovne Organizacije mladih Srbije. 

Najnovije