Mingl kutak

Skroblujem, dakle postojim

Skroblujem, dakle postojim

        scrobble: skrob·bul (ˈskrɒbəll)

 [verb] To automatically add the tracks you play to your Last.fm profile with a piece of software called a Scrobble

If I'm not scrobbling the music I hear, it doesn't count!


www.last.fm je jedan od onih sajtova koji vas neće ostaviti ravnodušnim bilo da ste internet zavisnik ili ga upotrebljavate po potrebi. Ukoliko se pak ne odvajate od Ipoda, za ovo ste sigurno čuli, ali što je sigurno, sigurno je.

Naime, last.fm je sajt koji vam omogućava da otkrijete nove autore, grupe, slušate muziku, upoznajete nove ljude i uspostavite sa njima kontakt, ali i da budete obavešteni o predstojećim festivalima i koncertima vaših omiljenih umetnika. Meni se lično dopada jer mogu da se iščuđavam kako sam u protekla dva meseca provela sate i sate slušajući Robyn, ali sam otkrila i mnoštvo novih grupa od kojih bi izdvojila japanski post rock bend miaou, za koji niko živi kod nas nije čuo (mada mi je mymusichabits.com ukazao da je oko 53% pesama koje sam slušala izvan onih omiljenih 50, što znači da je ipak veliki procenat onih ''starih’’ koje slušam konstantno. Čudna sam)

Skinite skrobler, program koji automatski dodaje muziku koju slušate na vaš last.fm profil. Profil pravite na uobičajan način, tako što smislite originalan user name i šifru i na osnovu uzorka koji unesete dobićete mnoštvo materijala za preslušavanje. Ovaj sajt vam pruža mogućnost da proširite muzičke vidike, ali i da upoznate sebe, i otkrijete šta vam odgovara a šta ne. To nije sve! Možete slušati muziku i u google chromu dovoljno je da skinete ovu besplatnu aplikaciju. Na kraju, ovo je samo delić ovog divnog sajta te ga prepuštam vašoj radoznalosti i entuzijazumu!

Autorka: Nina Vorgić

Sliku smo našli ovde

Najnovije