Mingl kutak

Tata, je l' mogu i ja da budem muzičar kad porastem?

Tata, je l' mogu i ja da budem muzičar kad porastem?

 

Popularnost sa sobom nosi određene privilegije i određene poteškoće. Naročito ona planetarna. Neretko zvezde pate od depresije i bore se sa činjenicom da su od strane sveta postavljene za stvari, a ne osobe. Odrastajući u takvom okruženju, deca muzičara često znaju šta znači da roditelj nema dovoljno vremena, pažnje i strpljenja jer se suočava sa gomilom drugih poprilično stresnih situacija. Život pred kamerama i napornim paparacima je više nego naporan, ali pojedina deca muzičara požele da takav život nastave.

Nensi Sinatra, američka pevačica i glumica, poznata po hitu These Boots Are Made for Walkin', kada je napunila četiri godine je dobila pesmu koju je njen otac snimio za nju. To baš i nije mala stvar, naročito kada vam je otac poznati Frenk Sinatra. Od četrdesetih godina, Sinatramanija je drmala Ameriku a njen razlog se borio sa promenama raspoloženja i depresijom. U stvari, Sinatra nikada nije toliko izbegavao glamurozni svet. Bio je u konfliktnoj potrebi da ode od tog sveta, ali da ne ode previše daleko. Njegova ćerka Nensi nikada nije, i zbog toga smo zahvalni. Ne samo sjajan pevač, ona je imala i filmsku karijeru u šezdesetim.

Sting, poznati britanski muzičar verovatno nije zamišljao da će njegova ćerka u sedamnaestoj godini želeti da postane rok zvezda, skinuti svoje prezime i potpisati ugovor. Ona, Coco, sada članica poznatog sastava I Blame Coco je kazala da joj je dosadilo da je povezuju sa ocem i majkom, stoga je svima poznatija kao Coco, a ne kao Eliot Paulina. Pored toga, Sting je jedva naterao svoju ćerku da prihvati savete lekara i pusti da joj obave preglede jer je mogla umreti zbog oštećenja lobanje. Danas Coco nema čulo mirisa upravo zbog toga, ali ima poprilično muzičkog talenta, što je nama dovoljno dok slušamo sjajan hit Self-Machine.

I lako bi bilo da se muzički talenat prenosi samo na decu. Upravo zato, rep muzičar Pablo Dilan objavljuje svetu svoju pesmu. I taj svet se verovatno ne bi toliko začudio da on nije unuk poznatog Boba Dilana. Ovaj petnastogodišnjak kaže da mu je deda veliki uzor, kako u muzici tako i uopšte u životu. Veoma je inspirisan njegovom muzikom, ali prosto radi drugačije stvari. Svog dedu smatra Džej-Zi-jem svog vremena (uspešni američki reper sa najvećom zaradom). U jednom stihu čak i kaže: Ja sam unuk čoveka koji nije ništa manje nego legendaran. Potpuno se slažemo, uz nadu da će Pablova karijera potrajati više od 10 minuta, kako glasi naziv njegovog mikstejpa. Želimo mu svu sreću.

 

Autor: Petar Đurić

Sliku smo našli ovde

Najnovije