Mingl kutak arhiva

Ti si zaljubljena u mene, ali još uvek ne znaš ko sam

Ti si zaljubljena u mene, ali još uvek ne znaš ko sam

Vidiš je. Međutim, ona ne hoda, ona u tvojim očima lebdi. Ne razumeš kako postoji nešto toliko uzvišeno i čisto. U trenutku, pojam vremena u tvom svetu se menja. Sve postaje usporeno, kao u snu. Čekaš da se okrene, misliš da će da te pogleda. Imaš tajne fantazije da sa njom piješ kafu. Misliš da znaš ko je ona, misliš da znaš kako bi se smejala... misliš da znaš kako bi ona živela da ima tebe u okruženju. Zamišljaš kako hoda hodnicima svoje kuće, kako poziva poslugu. Ona je svetska zvezda, ti si osoba iza ograde. Jesi li siguran da nemaš sindrom obožavanja zvezda?

Verovatno nemaš. Ali studije pokazuju da navučenost na glamurozni život zvezda može biti veoma opasna. Ono što počinje da zabrinjava jesu frapantni podaci da većina mladih Amerikanki ne može da imenuje nijedan odsek američke vlade, ali zato zna bar jednu sestru Kardašijan (megapopularne zvezde reality programa kanala E!). Paradoks je tu, dakle, što su nam u 21. veku informacije dostupne veoma lako, a opšta informisanost je sve manja i manja. Zar ne bi trebalo da bude obrnuto?

Postavlja se puno pitanja, a prvo je to da li su nam sopstveni životi previše dosadni? Okej – svi tu i tamo gvirnemo u novine da vidimo šta se desilo sa različitim estradnim zvezdama. Nekad jer nas to iskreno oduševljava, nekad jer ne možemo da se načudimo. Međutim, prelazak te granice doseže do psihičkih poremećaja koji nisu naivni, pa se čak povezuju sa depresijom i anksioznošću.

Osobe koje pate od ovog poremećaja osećaju da imaju posebnu vezu sa zvezdom koju prate, učinili bi joj uslugu, imaju potrebu da saznaju sve što se može saznati – pa čak nekad idu do te mere da izazovu pažnju zvezda. Nije se retko dešavalo da zbog raznih propusta poznate ličnosti zateknu stranca u svojoj kući koji nema nijedan racionalan razlog zašto se tu našao. A sve počinje od proste stvari da se osoba posmatra kao božanstvo. Što nije. Jer, takva kakva je, ta zvezda, puna šminke i sjaja, samouverena i nedostižna je jednostavno ljudsko biće. Koje ima gomilu para i gomilu nas koji padamo u nesvest, ali ipak živo biće. Nesavršeno, nesigurno, nervozno.. tužno, teško, neprijatno. Bez šminke. Tvoja zvezda sedi kod kuće i pita se kad će da ima odmor. Nesigurna je zbog novog albuma. Zaljubljena je, možda nesrećno. Tvoja zvezda je ista kao i ti. Samo radi posao koji je drugačijeg profila. Ako ne možeš da se izboriš sa time, potraži pomoć.

Vidiš je. Ona ne lebdi, ona hoda. Ne možeš da veruješ da je tako blizu, deluje kao san. Zabavljaš se, čudan je osećaj. Ali to je sve. Tvoja zvezda i ti sada možete da se vratite svojim životima.
Autor: Petar Đurić
Slika je odavde

Najnovije