Mingl kutak arhiva

Beležnica

Beležnica

(datum nije vredan pomena) 

09:00h 

Zzzzbzbzb.... Prokleta muva. Već nekoliko dana zaredom glumi moj budilnik. Međutim, nemam srca da je ubijem i to sve zbog crtanih filmova u kojima gospodin Zunzara ima osećaje i plaši se ljudi. Ne znam iz kog razloga, ali ne želi da odleti kroz širom otvoren prozor. 
Elem, dosta o gospodinu Zunzari, oblačim se i idem kod doktora. Moram hitno pojačati, to jest, ojačati svoj imuni sistem. 

10:00h 
Kašnjenje je veooma dosadno. Već tačno petnaest minuta stojim ispred kuće i čekam brata da dođe po mene. Ako ikada skupim hrabrosti reći ću mu da izbaci tu lošu naviku. Upravo shvatam da pisanje u pozi zvanoj "stajanjeuopšte nije zahvalan posao. 

13:00h 
Napokon došla kući. Nakon borbe sa staricama ko će prvi ući u ordinaciju i rasprave ko je prvi stigao, veoma sam ogladnela. Ne miriše na dobro. Ne, ozbiljno, nešto smrdi na mamin propali ručak. Videvši mog Čuperka odlučujem da on bar zaslužuje zdrav obrok. Čuperak je moja kornjača. Ime je dobila jer izgleda veoma slatko kada joj koža otpada, a ona pliva pokušavajući da se oslobodi lepršave kože. Upravo sam shvatila da ona nikada neće jesti kao normalan čovek. Nije mi jasno zašto i dalje bledo gleda u mene dok joj ja mlatim piletinom ispred nosa. 

17:00h 
Da li sam mazohista ako mi depilacija prija? Uz sve to, posle dva meseca uspela sam doći do čokolade. Ima li većeg užitka od ove kombinacije? Oh, gospodin Zunzara se zalepio u vosak na mojoj nozi. Pomogla sam mu da odleti, ali mislim da mu sad fali koja nožica. 

00:00h 
U krevetu, pokušavam da zaspim, ali ne ide. Moram da napomenem da pisanje u pozi zvanoj "ležanjetakođe nije zahvalan posao. Ova muva je pobrkala dan i noć. Upravo leti oko moje glave i veoma iritira, ali seti se crtanog filma.... Seti se i meditiraj. 

00:03h 

Gospodin Zunzara je mrtav. Postala sam nasilna, a nisam čak ni htela. 

Laku noć.

Autorka: Adrijana Hodžić

Sliku smo našli ovde

Najnovije