Mingl kutak arhiva

I voda ima osećanja (oh)

I voda ima osećanja (oh)


Ne, ovo neće biti klasičan štreberski sleš vikipedijski članak o vodi, ovo će biti jedna zanimljivost za koju ste možda čuli, a možda i niste. Većina nas je svesna da je voda je izvor života i tu stajemo. Ovo je malo drugačija priča o eksperimentu koji je početkom devedesetih godina izučavao a onda i objavio dr Masaru Emoto, danas vrlo cenjen naučnik koji se bavio proučavanjem emocija vode. 

Naime, on je došao na ideju da u tri staklene posude stavi pirinač koji je polio vodom. Svaki dan u toku tri meseca je govorio: jednoj posudi "hvala", drugoj "ti si budala", dok na treću uopšte nije obraćao pažnju. Verovali ili ne, kroz mesec dana, pirinač kome se zahvaljivao počeo je da bubri, ispuštajući jak i prijatan miris. Pirinač u drugoj tegli je pocrneo dok je pirinač u trećoj posudi počeo da truli. Doktor Emoto smatra da ovaj eksperiment daje veoma važnu lekciju. Molekuli vode se objedinjuju u grupe koje se nazivaju - klastri. Naučnici pretpostavljaju da su baš klastri ćelije za pamćenje, pomoću kojih voda, kao na magnetofonsku traku zapisuju sve što vidi, čuje i oseća. Mi i ne razmišljamo da se, kada upalimo svetlo, voda menja. To dolazi kao posledica tehničkog uticaja, od električnog polja, na primer, voda može da se promeni. Voda ostaje voda ali njena "nervna struktura" reaguje na bilo koji nadražaj.

Zanimljivo je da su savremeni uređaji uspeli da utvrde da se u svakoj ćeliji koju voda pamti, nalazi 440.000 informacionih "vlakana", od kojih svako odgovara za svoj vid uzajamnog dejstva sa okolinom. To onda potvrđuje činjenicu da je voda jedinstveni, neprocenjivi kompjuter sa prefinjenom memorijom za informacije. 

PAZI SAD OVO:
Savremena nauka je utvrdila da je vodena struktura čoveka identična sa strukturom vode mesta gde se on rodio. Zbog toga se naša unutrašnja veza sa mestom rođenja čuva celog života. Dakle, shvatanje domovine nema samo onaj uzvišeni, jedinstveni, poetski smisao, već i potpuno konkretni fizički sadržaj.  

Je l' ovo ne može da se uporedi sa ljudima? Bez vode ne možemo, baš kao i pirinač. Kada kažemo - hvala, srećni smo, kada kažemo - ti si budala, odnosi su nam poljuljani, a kada ne pričamo međusobno, šta nam se onda dešava, hm?

(piši nam ako znaš nešto više ili želiš da izraziš divljenje) 

Izvore smo pronašli u stranim izveštajima ovde i ovde.

Vodena slika from here.

Najnovije