Mingl kutak arhiva

Ne dozvoli da te bira društvo

Ne dozvoli da te bira društvo

Ona je oduvek želela da bude u centru pažnje. Po bilo koju cenu. I to joj se nije dobro završilo. Anđela je bila usamljena devojka, koja se doselila u Novi Sad. Novi prijatelji, nova škola. Bilo joj je teško po tom pitanju, ali je i sama sebi to učinila. Naime, u gradu u kojem je stanovala, da bi bila popularna, morala da popije dosta alkohola i da čak proba cigarete da bi dokazala "drugaricama" da je "kul kao i one". Loše se završilo. Mnogi su pričali o tome, a njeni roditelji su bili veoma razočarani, ljuti..

Ona više nije mogla da podnese taj pritisak i otišla je kod babe i dede u Novi Sad da živi sa njima. Njeni su se složili, jer joj je bilo potrebno malo prostora, po njenim rečima. Ustvari, nije znala kako da se iskaže u pravom svetlu. Pokušavala je različite načine, ali nije joj uspevalo.

Imala je veoma velike kompekse, koje su joj nabijale njene "najbolje drugarice". Sve su savršene, divne. Ali kada se doselila u Novi Sad, sve je nekako krenulo nabolje. Upisala je umetničku školu, gde se izrazilo njeno crtačko umeće, za koga su njene bivše "najbolje drugarice" mislile da je bezvredno.. Pronašla je prave drugarice, koje su joj sve otvoreno govorile.

Brzo je zavolela Novi Sad. Nije želela da se vrati, ali njenu su je prisiljavali.. Tada su na scenu istupile njene drugarice, protivile su se tome. Njeni roditelji su se ubrzo doselili u Novi Sad. Ona je uskoro našla dečka i polako shvatala ko je.. I shvatila je da društvo ne treba da je bira, već da ona bira društvo. Poručujem ovo svim tinejdžerima koji još nisu shvatili ko su ustvari! Ubrzo i hoćete!

 

Autorka: Milana Veljko

Najnovije