Mingl kutak arhiva

Vidi ga Pikaso

Vidi ga Pikaso


Sigurno ste čuli ko se već mesec dana odomaćio u Beogradu. O njegovom liku i delu nećemo pričati jer postoji mesto gde možete dobiti baš sve informacije koje se tiču Pabla Pikasa i njegovih umetnosti.

U periodu od mesec dana, izložbu "Na Azurnoj obali" posetilo je više hiljada posetilaca, kako iz Beograda i gradova iz cele zemlje, tako i iz inostranstva, bilo da se radi o individualnim posetama, organizovanim posetama ili turistima koji su posetili glavni grad.

Postavka "Na Azurnoj obali" otkriva najmanje izlaganu oblast u opusu ovog svestranog umetnika i sastoji se od oko 100 eksponata keramike, predmeta od srebra i zlata, i plakata koje je upravo Pikaso radio za promociju godišnjih izložbi keramike u gradiću Valori, na Azurnoj obali. Eksponati su vlasništvo privatnih kolekcija i galerija, najviše iz južne Francuske.

Mi želimo da ti kažemo nekoliko bitnih stvari na koje treba da obratiš pažnju ako već planiraš da ideš.

Organizuj se da izložbu posetiš sredom ili subotom, u terminu od 14 do 18 časova, jer ćeš onda biti u društvu kustoskinje Jelena Kanački Tanasković koju ćeš moći da pitaš sve što te zanima. Isto tako, znaj da se vikendom organizuju radionice keramike u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod pa možeš da povedeš i nekog mlađeg, da zajedno budete umetnici. (znamo da mlađi imaju posebnu sklonost ka vajanju)

Nemoj da misliš da je film izuzet iz cele priče jer se projekcije o životu španskog umetnika prikazuju utorkom, četvrtkom, petkom i nedeljom od 12 do 20 časova.

I na kraju cena. Redovna iznosi 450 dinara. Pošto nosiš posebnu titulu srednjoškolca ili srednjoškolke, ti ćeš je platiti 350 dinara, uz važeći dokument. Ako živiš van Beograda, dogovori se na nivou razreda ili učeničkog parlamenta u svojoj školi da zajedno skupite novac, organizujete prevoz i dovedete profesora sve sa vama. Možda se i profesor iznenadi kada vidi šta je sve izloženo! :)
Izložba je postavljena u prostoru zgrade fabrike "Beko", u bulevaru Vojvode Bojovića 6-8, odmah preko puta beogradskog Zoološkog vrta. Nemojte baš da čekate četvrti mesec kako biste otišli, jer traje do 15. aprila.

Hvala b92 na slici i informacijama.

Najnovije