Mingl kutak arhiva

Prolećni hedonizam

Prolećni hedonizam

Mmmm...Stigli su nam nagoveštaji proleća sa prvim zracima sunca, a sa njim uvek dolazi i lepo raspoloženje.

Pravi je trenutak da opustimo sva čula, i bar na trenutak zaboravimo na kontrolne, prijemne i posvetimo se uživanju. Nakon lepih martovskih šetnji okupanih suncem, predlažemo da slobodne trenutke provedete uz neku dobru knjigu, muziku ili film...

Da bismo vam olakšali potragu, evo nekoliko predloga koji bi vam se mogli učiniti zanimljivim.

Knjiga “Lajanje na zvezde” Milovana Vitezovića uvek je dobar izbor. Heeeej!  Nemojte pomisliti : “Pa gledao sam film.” jer ova knjiga je savršen način da se opustite i nasmejete, a duhovitih dosetki iz života gimnazijalaca iz Moravskih Karlovaca ima mnogo više nego što je moglo stati u film Zdravka Šotre... Znate, neki su se tako i smuvali :)

Uz dobru knjigu, potrebno je i malo dobre muzike, i zato pitamo da li ste čuli za planetarni hit “Somebody that I used to know”? Australijanac Gotye svojim šarmom i opijajućim ritmom naprasno je osvojio top liste i srca slušalaca, a zarazne melodije neće vam izlaziti iz glave. Sem sjajnih pesama, multitalentovani muzičar ima sjajne i neobične spotove, a u najnovijem čita i jedan primerak naše “Politike”.

Nakon lepe šetnje, fine muzike i knjige, nasmejte se u društvu prijatelja ili voljene osobe uz film “Šešir profesora Koste Vujića”. Mlada glumačka postava, uz neprikosnovene bardove srpskog glumišta, dočarala je  školske dane nekih, kasnije, jako poznatih Srba  koji vam više nikada neće delovati tako ozbiljno i namršteno.

Sada, kada imate predloge za martovski hedonizam, ostaje vam samo da se nasmejete, bar za trenutak zaboravite na probleme i uživate u našim predlozima koji će vas dodatno ugrejati.

 

Autorka je Jovana Ćirić, a slika je odavde.

Najnovije